Nuclearelectrica: investitii de peste 770 milioane lei, in 2011

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 12:23
1363 citiri
Nuclearelectrica: investitii de peste 770 milioane lei, in 2011

Compania de stat Nuclearelectrica, al doilea producator de electricitate din Romania, si-a bugetat pentru acest an cheltuieli cu investitiile in valoare 770,48 milioane lei, din care 527,7 mil. lei vor fi asigurate din surse proprii, iar restul de la bugetul de stat, relateaza NewsIn.

Investitiile realizate in 2010 de companie s-au ridicat la circa 500 milioane lei si au fost facute in extinderea, reabilitarea si modernizarea unor capacitati existente, pentru achizitia de apa grea la Unitatile 1 si 2 de la Cernavoda, in depozitele de combustibili, in centrul de agrement din Cernavoda, precum si pentru dublarea capacitatii de fabricatie a combustibilului nuclear.

Totodata, compania si-a planificat pentru acest an venituri totale in valoare de 1,777 miliarde lei si un profit net de 13,64 milioane lei, potrivit proiectului bugetului de venituri si cheltuieli al companiei.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara.

Nuclearelectrica a avut anul trecut o productie de 11.623.492 MWh (11,62 TWh), in scadere usoara, de circa 1%, fata de productia realizata in 2009, de 11.751.764 MWh.

Compania a acoperit astfel in 2010 aproape 20% din totalul de energie electrica produsa in Romania.

Producatorul de electricitate Nuclearelectrica are in prezent circa 2.200 de angajati. Dintre acestia, circa 1.700 sunt cei de la cele doua unitati nucleare de la Cernavoda.

Nuclearelectrica detine cele doua unitati ale Centralei de la Cernavoda, precum si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti.

Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 720 MW.

Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2017, cu o putere instalata asemanatoare primelor. 

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#nuclearelectrica, # investitii, # centrala de la cernavoda, # producator de electricitate , #stiri Nuclearelectrica