NuclearElectrica: Romania risca sa devina dependenta de energia din exterior

Marti, 29 Martie 2011, ora 16:16
1673 citiri
NuclearElectrica: Romania risca sa devina dependenta de energia din exterior

Directorul general Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a cerut, marti, in timpul unor audieri la Senat, sa fie stopate atacurile la adresa companiei, deoarece daca nu se vor mai construi cele doua reactoare, atunci Romania va deveni dependenta de energia din exterior, precizeaza Mediafax.

"In Europa, reactoarele noastre sunt cele mai tinere. In perspectiva in care vrem sa mai construim inca doua grupuri. Daca nu le construim, Romania va deveni dependenta de energia din exterior", a declarat Pompiliu Budulan.

El a adaugat ca, in conditiile in care termocentralele genereaza probleme foarte mari de mediu, trebuie sa se finalizeze constructia reactoarelor 3 si 4, "mai ales ca exista avizul Comisiei Europene de constructie a doua grupuri nucleare". 

"Toata imaginea care ni se face acum e o imagine care face ca Romania sa nu mai construiasca cele doua reactoare.

E important sa spunem adevarul, sa inteleaga lumea, opinia publica, ca face un mare deserviciu Romaniei daca continuam cu atacuri la NuclearElectrica. Si aici ma refer la amortizori. Va garantez si va dau toate asigurarile ca licitatia cu amortizorii este o licitatie corecta si care respecta toate, toate, toate procedurile legate de OG 34", a conchis Budulan.

Compania NuclearElectrica a fost acuzata in mass-media din Romania de nereguli la achizitia unor amortizori de soc seismic pentru Unitatea 1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
Trei experți internaționali în energie prezenți la conferința „Romanian Energy Market Conference. Securitatea aprovizionării cu gaze în etapa post-plafonare a prețului”, organizată de...
#nuclearelectrica, #romania, #energie, #reactoare, #energie electrica , #stiri Nuclearelectrica