Nuclearelectrica si Hidroelectrica, pregatite pentru listarea la Bursa

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 13:45
1519 citiri
Nuclearelectrica si Hidroelectrica, pregatite pentru listarea la Bursa

Managerul de fond al Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a declarat luni ca primii doi mari producatori de electricitate din Romania, companiile de stat Nuclearelectrica si Hidroelectrica, sunt pregatite pentru a fi listate la Bursa, conform NewsIn.

"IPO-urile (oferta publica initiala - n.r) pot fi o solutie pentru sectorul energetic din Romania. In acest moment, Nuclearelectrica si Hidroelectrica sunt pregatite pentru un IPO prin care ar beneficia de transparenta ridicata, supervizare imbunatatita si stimulare pentru cresterea profitabilitatii si a eficientei", a declarat Grzegorz Konieczny.

De altfel, listarea pe bursa a unor pachete de actiuni din marile companii energetice de stat este un proiect mai vechi al autoritatilor, ce facea parte din Strategia Energetica a Romaniei.

Fostul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declara in decembrie 2007 ca in 2008 urmeaza sa fie listate pe bursa cate 10% din actiunile Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Intre timp, listarea Romgaz a fost amanata pentru 2011, iar listarile Hidroelectrica si Nuclearelectrica au fost blocate, intrucat aceste doua companii urmau sa faca parte din gigantii energetici Electra si Hidroenergetica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#nuclearelectrica, #hidroelectrica, #bursa , #stiri Nuclearelectrica