Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nuclearelectrica va investi circa jumatate de miliard de lei pentru modernizare si reabilitare

Nuclearelectrica va investi circa jumatate de miliard de lei pentru modernizare si reabilitare
Valoarea programului de investitii al Nuclearelectrica pentru anul 2008 este de 490.000.000 lei, bani ce vor fi alocati continuarii proiectelor aflate pe rol si initierii unor activitati noi, a declarat directorul general al companiei, Teodor Minodor Chirica.

"Pe parcursul anului 2008, avem planificate investitii curente pentru mentinerea nivelului de securitate nucleara si protectia mediului (statie de detritiere, depozite de combustibil nuclear uzat s.a.). Se va continua derularea proiectelor aflate pe rol si se vor initia activitati de investitii noi", a declarat miercuri pentru NewsIn directorul general al Nuclearelectrica.

De asemenea, pentru 2008, se pregateste listarea Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dar si terminarea negocierilor pentru constituirea Companiei de Proiect, care va finaliza Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda.

Investitiile planificate pentru acest an au ca obiectiv marirea capacitatii de stocare a combustibilului ars in Depozitul de Combustibil Ars cu inca un Modul, modernizarea sistemului de supraveghere si control acces in incinta Centralei Nuclearelectrice (CNE) Cernavoda si a sistemului de retea de calculatoare (PC) si dezvoltarea unui sistem de calcul pentru managementul integrat al activitatilor centralei. De asemenea, este luata in calcul si modernizarea instalatiilor tehnologice si de monitorizare radiatii (cum sunt separatorii de umiditate a aburului, monitorii ficsi de gama, calculatoarele de proces ale unitatii nucleare, compensatorii de dilatare termica a conductelor din circuitul termic si termoficarea urbana).

Totodata, vor fi reabilitate unele instalatii de detectie si stins incendiu, instalatiile de tratare a apei si se vor initia lucrari de realizare a unei instalatii de extragere a tritiului din apa grea din reactoare si lucrari de modernizare a fluxului tehnologic si a microclimatului din halele de lucru si inceperea lucrarilor pentru constructia noii hale pentru prelucrari mecanice la FCN Pitesti.

Societatea Nationala Nuclearelectrica este producator de energie electrica, termica si de combustibil nuclear si se afla sub autoritatea Ministerului Economiei si Finantelor, statul detinand 90,28% din actiuni, iar Fondul Proprietatea, 9,72%.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 630 ori