Nuclearelectrica va relua in 2011 proiectul de listare pe Bursa

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 15:10
2039 citiri
Nuclearelectrica va relua in 2011 proiectul de listare pe Bursa

Directorul general al producatorului de electricitate de stat Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a declarat vineri ca societatea va relua proiectul vechi de cativa ani de listare pe Bursa cu un pachet de actiuni, care nu a fost inca decis, potrivit NewsIn.

"Anul acesta facem evaluarea si documentatia necesare proiectului de listare a unui pachet de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), astfel incat, speram noi, anul viitor Nuclearelectrica sa fie deja listata pe Bursa.

Inca nu stim care este pachetul de actiuni cu care ne vom lista", a declarat Budulan, prezent in judetul Valcea la inaugurarea finalizarii lucrarilor de retehnologizare ale Hidrocentralei Lotru-Ciunget.

Proiectul de listare la bursa a Nuclearelectrica a fost anuntat in 2007, insa a fost la un moment dat blocat, deoarece Nuclearelectrica urma sa faca parte din gigantul energetic Electra.

Totodata, Pompiliu Budulan a mai spus ca va purta discutii cu actionarul majoritar al Nuclearelectrica, respectiv Ministerul Economiei, care va decide pachetul de actiuni care se va lista la BVB.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, iar energia electrica produsa anual de cele doua unitati de la Cernavoda reprezinta circa 18% din productia de electricitate totala a Romaniei.

Compania asigura totodata incalzirea orasului Cernavoda, unde a livrat anul trecut 33.000 Gcal.

Nuclearelectrica detine cele doua unitati ale Centralei de la Cernavoda, precum si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti.

Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2017, cu o putere instalata asemanatoare primelor. 

#listare la bursa a nuclearelectrica, # nuclearelectrica, # bvb, # bursa , #stiri Nuclearelectrica