Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Plecarea investitorilor de la reactoarele 3 si 4, "o pata" pentru minister - Tudor Serban

Plecarea investitorilor de la reactoarele 3 si 4, "o pata" pentru minister - Tudor Serban

Tudor Serban, consilierul personal al ministrului Economiei, Ion Ariton, a declarat joi ca retragerea celor patru din cei sase investitori straini din proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda reprezinta "o pata" atat pentru minister, cat si pentru Nuclearelectrica.

"Sper ca, de data aceasta, alegerea investitorilor sa fie facuta cu mai multa acuratete. Trebuie sa existe si un dram de noroc, pentru ca plecarea investitorilor (CEZ, RWE, Iberdrola si GDF Suez, n.r.) de la proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda este o pata pentru minister si pentru Nuclearelectrica. Poate nu ne-am priceput la gasirea solutiilor.

Sper ca in acest proiect (hidroecentrala Tarnita-Lapustesti, n.r.) sa nu mai avem parte de o surpriza", a declarat joi Tudor Serban, la o conferinta pe tema viitoarei hidrocentrale cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti.


Nuclearelectrica a cumparat recent, cu patru milioane euro, actiunile pe care societatile RWE, Iberdrola si GDF Suez le detineau (24,5% actiuni cumulat) in societatea de proiect EnergoNuclear, care urmeaza sa construiasca reactoarele nucleare 3 si 4 de la Cernavoda.


Totodata, reprezentantii Nuclearelectrica spun ca investitorii ramasi in proiect, Enel si ArcelorMittal, si-au exprimat increderea si determinarea de a continua proiectul alaturi de statul roman.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1279 ori