Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea infiintarii Electra

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 12:51
1217 citiri
Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea infiintarii Electra

Tribunalul Bucuresti a dispus in 6 ianuarie 2011 suspendarea hotararii AGEA Nuclearelectrica de infiintare a gigantului energetic Electra, la cererea Fondului Proprietatea, se arata intr-un comunicat al Fondului transmis Bursei, informeaza NewsIn.

Astfel, in 22 decembrie 2010, Fondul Proprietatea a formulat o cerere de chemare in judecata in contradictoriu cu societatea Nuclearelectrica prin care a solicitat pe calea unei cereri de ordonanta presedintiala suspendarea hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) Nuclearelectrica din 19 noiembrie 2010 prin care a fost aprobata infiintarea Companiei Nationale Electra.

Dosarul a avut primul termen de judecata in de 6 ianuarie 2011, termen la care instanta a ramas in pronuntare.

"In data de 10 ianuarie 2011 am luat cunostinta de hotararea instantei de la condica Tribunalului Bucuresti, Sectia a VI-a Comerciala, astfel ca prin sentinta comerciala nr. 155 din 6 ianuarie 2011, instanta a decis urmatoarele: 'Admiterea actiunii. Dispune suspendarea executarii Hotararii AGEA Nuclearelectrica nr. 13 din 19 noiembrie 2010 pana la solutionarea irevocabila a dosarului nr. 62357/3/2010'", se arata in comunicat.

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a anuntat inca din noiembrie ca se opune si ca va vota impotriva infiintarii celor doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica, considerand ca profitabilitatea lor pe viitor este neclara si discutabila.

Franklin Templeton a formulat, in numele Fondului Proprietatea, doua cereri de suspendare a fuziunii societatilor ce vor constitui Electra si Hidroenergetica, una impotriva Complexului Energetic Craiova si una impotriva Nuclearelectrica.

Fondul Proprietatea este actionar in majoritatea companiilor implicate in acest proiect de reorganizare a sectorului energetic romanesc.

#suspendare, #infiintare, #electra, #Franklin Templeton , #stiri Nuclearelectrica