Turcia vrea sa construiasca a doua centrala nucleara

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 12:19
1377 citiri
Turcia vrea sa construiasca a doua centrala nucleara

Turcia si Japonia negociaza un acord prin care companiile japoneze vor ajuta la constructia celei de-a doua centrale nuclearelectrice turcesti, dupa ce negocierile dintre Ankara si Coreea de Sud au esuat, transmite Reuters, conform Mediafax.

Cele doua tari vor sa semneze in urmatoarele trei luni un acord pentru constructia unei centrale nucleare langa orasul Sinop, situat pe coasta Marii Negre, proiect estimat de analisti la 10 miliarde de dolari.

Turcia vrea sa construiasca doua centrale nucleare pentru a-si reduce dependenta de importurile de energie si pentru a acoperi deficientele de oferta tot mai mari.

Ankara a analizat oferte din partea mai multor state, iar discutiile cu Coreea de Sud, considerata pana acum canditatul cu cele mai mari sanse, s-au blocat.

Prima centrala nucleara va fi construita in sudul tarii impreuna cu Rusia, iar procedurile de autorizare au inceput deja.

Centrala de la Sinop va avea patru reactoare, cu o capacitate totala de 5.600 MW, si va incepe operatiunile din anul 2019, potrivit guvernului turc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turcia, #centrala, #nucleara, #constructie , #stiri Nuclearelectrica