Videanu: Si salariile din energie si minerit vor fi afectate de reduceri

Joi, 27 Mai 2010, ora 15:55
1733 citiri
Videanu: Si salariile din energie si minerit vor fi afectate de reduceri

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a negat informatiile ca ar fi semnat un protocol presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Marin Condescu, prin care se angaja ca salariile celor din minerit si energie nu vor fi afectate de reducerile anuntate de Guvern pentru tot sistemul bugetar, precizeaza Mediafax.

"Am vazut speculatii ale unor oameni care nici macar nu au curiozitatea sa se informeze. Protocolul prevede preluarea cu salariile actuale in interiorul lui Electra. Este firesc ca cele doua companii sa vina fiecare cu grila de salarizare in conformitate cu contractul colectiv de munca in fiecare companie. Nu se refera sub nicio forma la pastrarea salariilor in momentul de fata, date fiind conditiile de criza. Are cu totul si cu totul alta conotatie", a declarat Videanu.

Potrivit unor informatii aparute in presa, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Marin Condescu, ar fi semnat, cu trei saptamani inainte de anuntarea masurilor de reducere a salariilor si pensiilor, un protocol cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, in care se stipuleaza ca angajatii unor companii de stat, printre care Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Nuclearelectrica si complexele energetice Turceni si Rovinari, isi vor pastra neschimbate salariile.

In schimbul exceptarii de la reducerile salariale, angajatii companiilor ar fi promis sa nu organizeze proteste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#videanu salarii energie reduceri , #stiri Nuclearelectrica