Oil Terminal Constanta, in prima liga a Bursei de Valori Bucuresti

Marti, 07 August 2007, ora 16:07
1010 citiri

Conform unui comunicat, operatorul portuar Oil Terminal Constanta isi va transfera actiunile la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti incepand de vineri, primind acordul in cursul zilei de luni.

Oil Terminal Constanta estimeaza o crestere a profitului net cu 48% in acest an, pana la 2,31 milioane lei, comparativ cu anul trecut, cand profitul net a fost de 1,56 milioane lei. Compania mizeaza si pe o crestere a veniturilor totale pana la 132,8 milioane lei, cu 8,4% mai mari decat in anul anterior.

Compania Oil Terminal Constanta a afisat pe primul trimestru din 2007 un profit net de 546.700 lei, de circa zece ori mai mic fata de intervalul similar din 2006, pe fondul scaderii veniturilor din exploatare. in primul trimestru din acest an, cifra de afaceri a companiei a fost de 29,24 milioane lei, cu 17,3% mai mica decat in intervalul similar din 2006, cand afacerile companiei au fost de 35,38 milioane lei.

Oil Terminal are un capital social de 58,24 milioane lei divizat in 582,4 milioane de actiuni. in prezent, actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului cu o detinere de 59,62% din actiuni. Broadhurst Investments controleaza 7,61%, iar Fondul Proprietatea are 10% din capital.

Ultima cotatie a titlurilor Oil Terminal a fost de 0,94 lei, ceea ce da o capitalizare de 547,484 milioane lei.

In data de 18 august Comisia de Admitere la Tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a dat aviz favorabil pentru transferul actiunilor companiei Oil Terminal Constanta de la categoria a doua a bursei, in prima liga.

Oil Terminal a depus la inceputul lunii iulie la Bursa de Valori Bucuresti cererea si intreaga documentatie privind promovarea la prima categorie a pietei reglementate administrata de BVB.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...