Chitoiu preda Ministerul Economiei lui Gerea: Oltchim si CupruMin, probleme arzatoare

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 12:03
1599 citiri
Chitoiu preda Ministerul Economiei lui Gerea: Oltchim si CupruMin, probleme arzatoare

Ministrul interimar al Economiei, Daniel Chitoiu, a predat mandatul ministerial joi dimineata deputatului liberal Andrei Gerea, spunandu-i ca acest minister are in prezent de rezolvat probleme arzatoare, precum privatizarea Oltchim si atragerea de investitii la Cupru Min.

"Va predau mandatul de ministru al Economiei, pe care l-am detinut interimar cateva zile impreuna cu problemele arzatoare pe care le are Ministerul Economiei in perioada imediat urmatoare, respectiv Oltchimul, finalizarea procedurii la Cupru Min...

Dupa cum v-am informat, am suspendat 30 de zile (procedura la Cupru Min - n.r.) pentru a face o analiza si a prelua dumneavoastra procedura, astfel incat sa se desfasoare in conditii cat mai bune, in interesul statului roman. De asemenea, aveti de rezolvat in perioada imediat urmatoare problemele de reindustrializare, trecand peste etapa de elaborare a strategiei si la fapte.

Veti avea tot sprijinul meu, si in calitate de ministru al Finantelor Publice, si in calitate de premier, dar mai ales si in fosta calitate de ministru al Economiei, cu cunostintele mele si cu tot ce detin, informatii legate de activitatea Ministerului Economiei si de companiile din subordinea acestui minister", a spus Chitoiu.

El a adaugat ca "acest minister, alaturi de Ministerul Finantelor, trebuie sa duca la dezvoltarea economica a Romaniei si sa cream conditii pentru atragerea de investitii, atat straine, cat si crearea de locuri de munca prin investitiile romanesti".

La randul sau, noul ministru, Andrei Gerea, a raspuns ca s-ar fi bucurat sa preia ministerul cu cat mai putine probleme.

"Dar in viata nu e cum visam, ci e o realitate careia trebuie sa-i facem fata. Problemele economiei romanesti nu sunt de ieri, de astazi, am incercat pe parcursul activitatii sa contribuim la rezolvarea multora dintre acestea, dar iata ca in continuare aceste probleme se perpetueaza, chiar daca unele s-au inchis.

Sunt constient de sarcina grea pe care o am la acest minister, dar uitandu-ma in aceasta sala in care nu de putine ori am fost, imi aduc aminte de propunerile pe care le-am avut de atatea ori inaintasilor, colegilor care au fost aici in scaunul guvernamental si sper sa-mi pot pune in aplicare cateva dintre acestea si sa contribui alaturi de dumneavoastra la indeplinirea programului de Guvernare si sa putem la finalul mandatului sa bifam cateva si sa le prezentam cetatenilor ca realizari, capitole inchise bine pentru economia acestei tari", a precizat noul ministru.

#Gerea Ministerul Economiei, #Andrei Gerea ministru Economie, #Gerea privatizare Oltchim, #Gerea Cuprumin , #Investitii