Ponta: Socar a vrut sa cumpere Oltchim in 2009, dar oferta a fost refuzata

Marti, 02 Iulie 2013, ora 08:55
1349 citiri
Ponta: Socar a vrut sa cumpere Oltchim in 2009, dar oferta a fost refuzata

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, referindu-se la afirmatiile vicepresedintelui Socar, Elshad Nassirov, privind nevoia de informatii suplimentare despre Oltchim, ca societatea azera a vrut, inca din 2009, sa cumpere combinatul, insa reprezentantii companiei au fost "tratati cu refuz".

"Le-au primit (informatiile - n.r. ). Vicepresedintele Socar a fost extrem de diplomatic. Nu a vrut sa spuna care e problema. Socarul a venit in Romania sa cumpere Oltchim si au fost tratati cu refuz, in 2009, daca nu ma insel. Intre timp si-au cumparat un fel de Oltchim, o societate similara in Turcia, si atunci singura solutie pe care o vom discuta cand vin la Bucuresti este integrarea productiei din Turcia cu cea din Romania", a spus Ponta intr-o interventie televizata din Beijing la Digi 24.

Acesta a aratat ca, daca vanzarea s-ar fi facut la acel moment, Oltchim ar fi putut fi pe profit.

"Sa nu uitam insa ca am ratat o sansa si nu e neaparat un repros pentru fosta guvernare (...). Putea acum Oltchimul sa fie demult pe profit, restructurat de o companie, Socarul, compania nationala azera, care tocmai a cumparat in Grecia compania nationala de gaze", a mai spus Ponta.

Vicepresedintele Socar, Elshad Nassirov, a declarat, joi, ca aceasta companie ia in calcul posibilitatea de a investi in Oltchim, dar are nevoie de mai multe informatii despre starea combinatului.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#preluare Socar Oltchim, #privatizare Oltchim SOCAR, #investitori Oltchim, #Ponta investitii Socar , #Investitii