A doua zi de proteste la Oltchim

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 13:19
1905 citiri
A doua zi de proteste la Oltchim
Sursa: RTV

Aproape 200 de salariati ai combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea continua protestele, joi, in fata pavilionului administrativ al societatii.

Protestatarii cer ca unitatea sa fie privatizata urgent, iar drepturile salariale restante pe doua luni sa le fie achitate cat mai repede.

"Nu vrem lichidarea combinatului, vrem ca activitatea sa continue. Acum combinatul este practic inchis, deoarece nu ni se mai livreaza electricitate. Noi vrem ca privatizarea sa se faca cat mai repede si avantajos si mai ales transparent, iar combinatul si locurile noastre de munca sa fie salvate. Nu am luat banii de doua luni, nu am luat nici tichetele de masa, avem colegi care dorm prin instalatii, in combinat, deoarece nu au bani sa se duca acasa, nu au bani de transport, stau prin comune indepartate din judet si au ales sa ramana peste noapte aici, iar aceasta situatie dureaza de peste o saptamana", a spus unul dintre protestatari.

La ora transmiterii acestei stiri, salariatii sunt in fata pavilionului administrativ al combinatului, protestand in liniste.

Aproximativ 300 de angajati Oltchim au protestat si miercuri, ei solicitand vizita premierului Victor Ponta.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers miercuri seara la Oltchim si a discutat cu liderii sindicatului si conducerea societatii.

Liviu Pop le-a spus salariatilor care protestau in curtea combinatului ca unitatea "nu se va lichida, ci se va privatiza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#proteste Oltchim, #proteste salariati Oltchim, #salarii Oltchim , #Management