Administratorul special al Oltchim si-a dat demisia

Vineri, 31 August 2012, ora 13:15
1940 citiri
Administratorul special al Oltchim si-a dat demisia

Administratorul special al Oltchim (OLT), Toma Bogdan Costreie, si-a dat demisia din aceasta functie, la doua luni dupa ce fusese numit in functie de catre Ministerul Economiei.

Toma Bogdan Costreie este director general adjunct in cadrul Ministerului Economiei.

"Societatea informeaza actionarii si investitorii ca in data de 30.08.2012 a fost notificata de catre domnul Toma Bogdan Costreie, administrator special, cu privire la faptul ca in data de 23 august 2012 si-a depus demisia din aceasta functie", se arata intr-un comunicat transmis de Oltchim, vineri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Care sunt atributiile administratorului special al Oltchim

Mandatul administratorului special al Oltchim cuprinde, printre altele, identificarea activelor neutilizate care pot fi vandute sau transferate, notificarea creditorilor bugetari pentru neinceperea executarii silite si solicitarea catre furnizorii de utilitati pentru esalonarea datoriilor.

Administratorul special al Oltchim a primit mandat pentru inventarierea datoriilor, a creantelor si a activelor care ar putea fi revendicate si va solicita furnizorilor de utilitati ai Oltchim sa reesaloneze datoriile combinatului. Mandatul prevede notificarea creditorilor bugetari in vederea neinceperii sau supendarii de catre acestia a masurilor de executare silita.

In functia de analiza financiara a combinatului, in mandatul administratorului special pot fi adaugate alte "masuri exceptionale", inainte de anuntul ofertei de privatizare a combinatului. Printre aceste masuri se numara divizari, fuziuni, vanzari de active, restructurarea combinatului cu sau fara disponibilizari de personal, externalizarea unor activitati sau conversia in actiuni a unor creante.

Anuntul de privatizare a companiei Oltchim, publicat in perioada mandatului lui Costreie

In mandatului lui Costreie a fost publicat anuntul de privatizare a Oltchim. Prima varianta prevedea privatizarea dupa majorarea capitalului social al Oltchim cu pana la 2,059 miliarde lei, la 2,093 miliarde lei, prin conversia in actiuni a creantei AVAS, in valoare de 1,12 miliarde lei, si prin emiterea de actiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor minoritari.

Privatizarea Oltchim, programata in septembrie. Metoda de licitare s-a schimbat

Saptamana trecuta insa Guvernul a decis sa schimbe strategia de privatizare, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Aactivelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Strategia de privatizare a companiei Oltchim se schimba iar

Data licitatiei pentru privatizarea combinatului a fost stabilita pentru 18 septembrie.

Data licitatiei de privatizare a Oltchim, modificata din nou

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#conducere Olrchim, #demisie administrator special Oltchim, #management Olrchim, #administrare speciala Oltchim, #privatizare oltchim , #Management