Analisti: Privatizarea Oltchim este supusa esecului

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 11:30
2723 citiri
Analisti: Privatizarea Oltchim este supusa esecului

Procesul de privatizare a Oltchim, in forma in care este facut, este sortit esecului, iar prelungirea termenului ar putea duce la blocarea procesului de privatizare ca urmare a contestatiilor, a declarat, la The Money Channel, consultantul financiar Ionel Blanculescu.

In opinia lui Ionel Blanculescu, Oltchim a ajuns in situatia actuala ca urmare a faptului ca s-a trezit intr-un alt sistem, iar Oltchim face parte dintr-un sistem care fara Arpechim nu este functional.

Blanculescu este de parere ca principalul vinovat pentru situatia actuala nu este fosta conducere a Oltchim, ci Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), pentru modul gresit in care a gestionat privatizarea celor doua companii.

Prelungirea perioadei de depunere a ofertelor creeaza premise pentru ca cei trei ofertanti care s-au inscris in termenul anuntat sa conteste in justitie procesul de privatizare cu sanse reale de succes, mai spune Blanculescu. Acest lucru ar putea bloca pe termen lung procesul de privatizare.

Consultantul financiar a aratat ca, din punct de vedere legal, nu exista termenul de amanare a termenului de depunere a ofertelor, existand numai posibilitatea anularii si reluarii procesului.

Privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea a fost amanata pentru 20 septembrie, a decis luni Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Astfel, mai pot fi depus oferte pina la 20 septembrie, urmand ca licitatia pentru privatizare sa aiba loc pe 21 septembrie.

Termenul initial pentru licitatie era 18 septembrie.

Decizia a fost luata dupa ce au fost depuse mai multe contestatati in instanta la privatizarea Oltchim.

Patru oferte au fost depuse pentru privatizarea Oltchim, acestea fiind din partea Aisa Invest, Chimcomplex, PCC si a lui Dan Diaconescu.

Aisa Invest si Chimcomplex sunt controlate de omul de afaceri Stefan Vuza. PCC este actionarul minoritar de la Oltchim.

Statul detine 54,8% din actiunile Oltchim. In cadrul procedurii de privatizare, se vor vinde si creantele companiei, in valoare de circa 1,8 miliarde de lei, detinute de AVAS si Electrica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#privatizare oltchim, #analisti privatizare Oltchim, #Ionel Blanculescu privatizare Oltchim , #Management