Blanculescu: Creantele Oltchim pot fi sterse, in schimbul unor investitii echivalente

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 12:51
1656 citiri
Blanculescu: Creantele Oltchim pot fi sterse, in schimbul unor investitii echivalente

Statul roman poate impune, in schimbul stergerii creantelor AVAS si Electrica asupra Oltchim, investitii a caror valoare sa fie cel putin egala cu datoriile, a declarat consultantul financiar Ionel Blanculescu.

"Am gasit si o formula prin care cele 400 de milioane de euro datorie AVAS si Electrica, datoria la stat, poate fi anulata, daca o anulam pe calea ajutorului de stat legal. Ce inseamna ajutor de stat legal?

In baza directivelor Uniunii Europene, inseamna un ajutor conditionat de o valoare a investitiilor cel putin echivalenta. Deci tot de 400 de milioane de euro. Deci, daca acordam un termen rezonabil de cinci pana la sapte ani pentru un investitor, acesta va investi 400 de milioane de euro", a spus Blanculescu.

Acesta a declarat ca a asigurat consultanta pentru o companie "situata la 200 de km est de Moscova" interesata de Oltchim, dar ca incercarile "au fost soldate cu esec".

Guvernul va solicita Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim (OLT) sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa.

Guvernul cere acordul FMI sa vanda Oltchim prin negociere directa

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca procedura de privatizare a Oltchim a fost incheiata prin nesemnarea contractului de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei prin OPSPI. Acesta sustine ca adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente din care sa rezulte ca detine disponibilitatile banesti.

Diaconescu nu a semnat. Privatizarea Oltchim a fost anulata

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei.

Privatizare Oltchim: Dan Diaconescu, noul actionar majoritar

Creantele detinute asupra combinatului de AVAS si Electrica, care insumeaza circa 410 milioane euro, nu au fost vandute.

Remus Vulpescu: Creanta Electrica catre Oltchim nu se vinde

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta ca, in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#privatizare oltchim, #strategie privatizare Oltchim, #conditii privatizare Oltchim, #datorii Oltchim , #Management