Cand se reia activitatea la Oltchim

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 10:11
1149 citiri
Cand se reia activitatea la Oltchim

Activitatea Oltchim ar putea fi reluata la o capacitate de 65% in a doua parte a lunii octombrie sau la inceputul lunii noiembrie, iar salariile restante pe luna august ar putea fi platite la finele saptamanii in curs, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

"In aceasta saptamana, speram noi pe la mijlocul saptamanii sau pe joi, vineri, sa platim si lichidarea pe luna august si tot joi sau vineri sa se reia activitatea partial, cu electroliza, urmand ca de saptamana viitoare sa se reia activitatea la o capacitate de 60-65% la Oltchim pe platforma din Ramnicu-Valcea", a precizat Daniel Chitoiu, citat de Agerpres.

Ministrul Economiei a declarat ca autoritatile romane discuta cu oficialii Comisiei Europene in legatura cu ajutorul de salvare a combinatului Oltchim. In functie de rezultatul acestor discutii, statul roman va putea sa aloce bani pentru continuarea procesului de productie.

Autoritatile romane discura si cu marile banci creditoare astfel incat acestea sa asigure jumatate din capitalul de lucru pentru finantarea activitatii Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat la randul sau, la Slatina, referitor la Oltchim, ca este multumit de activitatea ministrului Chitoiu si a reafirmat ca acesta va ramane ministru si dupa 9 decembrie daca reuseste sa rezolve problemele de la combinatul chimic din Valcea.

Victor Ponta a adaugat, raspunzand unei intrebari, ca nu s-a asteptat ca la Oltchim lucrurile sa evolueze in modul in care au avut loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#reluare activitate Oltchim, #activitate Oltchim, #Daniel Chitoiu Oltchim, #sprijin Oltchim , #Management