Ce-si propune Diaconescu la Oltchim: Investitii de 2 mld. de euro si 10.000 de angajati

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 16:40
1595 citiri
Ce-si propune Diaconescu la Oltchim: Investitii de 2 mld. de euro si 10.000 de angajati

Dan Diaconescu, noul actionar majoritar la Oltchim, a precizat in Oferta de cumparare a pachetului de actiuni, depusa la OPSPI, ca este dispus sa investeasca pana la doua miliarde de euro in combinat si in reteaua conexa, pentru a ajunge la o cifra de afaceri anuala de 10 miliarde de euro.

Toate acestea vor fi posibile cu sprijinul unui "mare consortiu international cu cifra de afaceri in 2011 de peste 8,5 miliarde de euro".

"Sunt dispus sa investesc pana la 2 miliarde de euro, avand ca scop atingerea cifrei de afaceri de 10 miliarde de euro/an, intr-o perioada de 3-4 ani de la achizitionare, retehnologizare si optimizare a intregului ansamblu industrial", se arata in documentul obtinut de Hotnews.

Pentru indeplinirea acestor obiective, Dan Diaconescu prevede "marirea numarului de personal la aproape 10.000 de angajati, la care se vor adauga alte 20.000 de persoane in industria conexa, legata de cele sapte centre de profit integrate, ce vor activa sub umbrela Oltchim.

Cele 7 centre la care se refera documentul sunt alte societati la care Diaconescu intentioneaza sa preia pachetul majoritar de actiuni, alaturi de alti parteneri. Societatile sunt: SC. Oltchim SA, Arpechim SA, Minele de sare care aprovizioneaza Arpechim, Oil Terminal SA, Societatea de Conpet SA, precum si un numar de doua CET-uri (unul de 160 MW la Rm. Valcea si unul de 120 MW la Pitesti) care urmeaza sa fie construite.

Obiectivele mentionate vor fi atinse cu ajutorul unei echipe de profesionisti:

"Imediat dupa anuntarea castigatorului in cazul nostru, va prezentam echipa de manageri formata din profesionisti romani si straini - echipa de management cu o inalta pregatire si formare profesionala". Noul actionar majoritar a mai promis in cadrul documentului, ca in termen de 48 de ore de la castigarea licitatiei, va oferi si planul de afaceri, cu ajutorul caruia doreste sa-si atinga obiectivele de business prezentate, insa documentul nu a fost prezentat deocamdata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#obiective Oltchim Diaconescu, #plan afaceri Diaconescu Oltchim, #angajari Oltchim Diaconescu, #cifra de afaceri Oltchim, #investitii Oltchim , #Management