Daniel Chitoiu: Raspund cu functia, daca privatizarea Oltchim esueaza

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 15:29
1133 citiri
Daniel Chitoiu: Raspund cu functia, daca privatizarea Oltchim esueaza

Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, a declarat ca raspunde cu functia in cazul in care privatizarea Oltchim esueaza.

Ministrul a explicat ca acest lucru se poate intampla doar daca Dan Diaconescu nu va plati suma convenita de 45 milioane de euro, pentru pachetul majoritar de actiuni si nu va respecta clauzele contractului.

"Suntem obligati sa asteptam termenul de 10 zile pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare si pentru plata pretului pe actiuni (...). Raspund cu functia daca privatizarea esueaza", a declarat Daniel Chitoiu.

Dan Diaconescu a refuzat sa semneze, luni, contractul de vanzare-cumparare, invocand mai multe nereguli in continutul documentului. Daniel Chitoiu sustine, insa, ca "din punct de vedere legal, este o licitatie absolut corecta", iar contractul este bine intocmit.

"Cred ca este un tertip, pentru a trage de timp", considera ministrul, precizand ca nu exista nicio inadvertenta in contractul de privatizare a Oltchim.

"Eu cred ca nu exista nicio inadvertenta pentru ca acest contract de vanzare-cumparare, proiectul lui era anexa la caietul de sarcini, caiet care a fost cumparat de 12 firme, au venit si au depus oferta numai patru participanti la licitatie, dar acest caiet si contractul de vanzare-cumparare - anexa la caietul de sarcini il au toti cei 12 care platit pretul pentru cumpararea acestuia", a subliniat Chitoiu.

El a afirmat ca, potrivit legislatiei, Ministerul Economiei trebuie sa astepte zece zile pentru a lua o decizie in cazul Oltchim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#demisie Chitoiu Oltchim, #privatizare Oltchim Chitoiu , #Management