Ministerul Economiei va elabora un plan minimal de masuri pentru Oltchim

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 15:59
1475 citiri
Ministerul Economiei va elabora un plan minimal de masuri pentru Oltchim

Reprezentantii Ministerului Economiei i-au anuntat pe sindicalistii de la Oltchim ca vor propune Guvernului un plan minimal de masuri pentru ca societatea sa-si reia activitatea, o decizie urmand sa fie luata in cel mai scurt timp.

Protestul celor aproximativ o suta de sindicalisti de la Oltchim s-a incheiat dupa ce reprezentantii lor au iesit de la discutiile care au avut loc la Ministerul Economiei.

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat, la finalul discutiilor cu reprezentantii sindicalistilor, ca reluarea activitatii Oltchim este necesara pentru cresterea sanselor de privatizare.

Vulpescu a spus ca deja se negociaza cu o serie de investitori, iar planul de masuri pe care Ministerul Economiei il va propune Guvernului ar trebui sa asigure plata salariilor restante si energia electrica necesara functionarii Oltchim.

"Aceste masuri vor fi analizate cat de curand in Guvern si se va veni cu o decizie in cel mai scurt timp", a spus Vulpescu.

Roibu: Va fi aprobat un plan privind intrarea in administrare speciala a Oltchim

"Din cate stiu, a fost aprobat sau urmeaza sa fie aprobat un plan privind intrarea in administare speciala a Oltchim, in vederea privatizarii", a afirmat directorul general al Oltchim, Constantin Roibu.

Presedintele sindicatului Oltchim, Mihai Niculoiu, le-a spus protestatarilor ca spera ca pana la sfarsitul lunii iunie angajatii sa primeasca salariile pentru luna aprilie.

Niculoiu a declarat ca, dupa ce se va intoarce la Ramnicu Valcea, va stabili impreuna cu colegii sai daca actiunile de protest anuntate pentru zilele de joi si vineri, la sediile PSD si PNL, vor mai avea loc.

Sindicalistii Oltchim anuntasera ca miercuri protesteaza la sediul Ministerului Economiei, iar joi si vineri la sediile centrale ale PSD si PNL.

Sindicalistii Oltchim cer acordarea salariilor restante si reorganizarea societatii

Cei aproximativ o suta de sindicalisti de la Oltchim care au pichetat, miercuri, Ministerul Economiei au cerut acordarea salariilor restante din aprilie si reorganizarea companiei inainte de privatizare.

Sindicalistii au sustinut ca nu si-au mai primit banii din cauza faptului ca societatea functioneaza la capacitate redusa, iar pentru iesirea din impas ar fi necesara alocare a 40 de milioane de euro pentru materii prime si salarii.

Sindicalistii au scandat "Vrem sa muncim, nu vrem sa cersim", "Noi vrem curent, nu vrem faliment" si "Unitate".

OPSPI: Oltchim ar putea fi privatizata la pachet cu Arpechim

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, declara, inaintea discutiilor cu sindicalistii, ca Oltchim va intra in administrare speciala si se va incerca identificarea unor masuri financiare pentru plata datoriilor, eficientizarea activitatii si plata salariilor, dupa aceasta etapa compania urmand sa fie privatizata.

Vulpescu a mai spus ca Oltchim ar putea fi privatizata la pachet cu Arpechim, in acest sens existand un acord de principiu de la Petrom.

Oltchim se numara printre primele companii de stat care vor avea management privat. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE, care detine 18,3% din actiuni, si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

#Oltchim plan masuri, #Ministerul Economiei Oltchim, #Oltchim administrare speciala, #OPSPI privatizare Oltchim , #Management