Ministrul Economiei: Compania rusa TISE si-a exprimat interesul pentru Oltchim

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 20:40
1690 citiri
Ministrul Economiei: Compania rusa TISE si-a exprimat interesul pentru Oltchim

Ministrul Economiei Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, sambata, la Slatina, ca firma TISE, din Rusia, s-a aratat intersata de preluarea actiunilor de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea si ca in primavara acestui an ar fi trimis o scrisoare de intentie in acest sens.

"Este vorba despre compania TISE, din Rusia, care a trimis o scrisoare neangajata in primavara acestui an. A urmat apoi perioada de vara si am primit din nou o scrisoare prin care au zis ca situatia se amana, dar isi arata in continuare disponibilitatea", a declarat ministrul Economiei.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care Dan Diaconescu, care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Oltchim, se retrage, Daniel Chitoiu a declarat ca firma din Rusia, conform discutiilor initiale, ar fi interesata in continuare de preluarea combinatului.

Referindu-se la aceeasi situatie, premierul Victor Ponta a precizat ca, momentan, nu vrea sa faca alte remarci, spunand doar ca se declara rezervat

"Nu este vorba despre Dan Diaconescu, ci de orice investitor serios, dar, in situatia in care nu exista posibilitati sau nu exista bani, dati-mi voie sa fiu rezervat", a declarat Victor Ponta.

Premierul a declarat ca Guvernul are si o varianta de rezerva in cazul in care privatizarea care a avut loc vineri nu se va concretiza si a spus ca primordiale sunt salariile oamenilor si investitiile de la Oltchim, el nefacand insa publica aceasta solutie de rezerva.

Ponta a atras iar atentia ca orice investitor serios, o data cu preluarea Oltchim, are o responsabilitate juridica si, pe langa garantarea salariilor oamenilor, este foarte importanta si existenta unei piete de desfacere pentru produsele care se realizeaza la Oltchim.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si premierul Victor Ponta au vizitat fabrica producatoare de tevi de otel TMK Artrom, de la Slatina, dupa care au multumit inca o data companiei ruse TMK pentru investitia facuta in Romania, Chitoiu urandu-i ca in urmatorii patru ani sa-si dubleze investitiile.

Premierul Victor Ponta declarase, sambata, la Slatina, inainte sa viziteze fabrica detinuta de compania rusa, ca si-ar fi dorit ca si la Oltchim Ramnicu Valcea sa fi investit tot o firma ruseasca.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Privatizare Oltchim: Dan Diaconescu, noul actionar majoritar

Creantele AVAS si Electrica nu au fost adjudecate.

Remus Vulpescu: Creanta Electrica catre Oltchim nu se vinde

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#Daniel Chitoiu privatizare Oltchim, #Victor Ponta privatizare Oltchim, #companii ruse oferte Oltchim, #TISE privatizare Oltchim , #Management