OLTCHIM. Ministrul Economiei se intalneste de urgenta cu liderul judetului Valcea

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 15:39
1613 citiri
OLTCHIM. Ministrul Economiei se intalneste de urgenta cu liderul judetului Valcea

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Valcea, Ion Cilea a anuntat luni ca a primit confirmarea ministrului Andrei Gerea pentru o intalnire de urgenta miercuri, pe tema OLTCHIM.

"Ingrijorat de situatia actuala si de evolutia evenimentelor in cadrul SC 'OLTCHIM' SA Ramnicu Valcea, l-am contactat azi pe noul ministru al Economiei, domnul Andrei Gerea, caruia i-am solicitat o intrevedere, care sa aiba loc la sediul ministerului, pentru miercuri, 23 octombrie. Receptiv la aceasta cerere, ministrul Andrei Gerea a fost de acord ca problemele de la OLTCHIM cer solutii urgente si, in consecinta, a acceptat ca intalnirea sa aiba loc incepand cu ora 11.30.

I-am mai invitat la aceasta intalnire pe parlamentarii de Valcea, conducerea societatii, presedintele Sindicatului Liber 'OLTCHIM' si pe reprezentantii salariatilor, precum si administratorii judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan, alaturi de administratorul special Bogdan Stanesc", a precizat Ion Cilea, pentru Agerpres.

El a mai adaugat ca, pe langa punctele de vedere retinute la intalnirea de la sfarsitul saptamanii trecute cu liderii de sindicat, cu o parte dintre parlamentari si subprefectul judetului, in audienta de miercuri vor fi supuse atentiei ministrului Economiei si celelalte probleme de care depinde revigorarea activitatii si pregatirea OLTCHIM in perspectiva certa a privatizarii.

"Cel mai important lucru este ca ministrul Gerea a facut deja public punctul sau de vedere legat de perfectarea unui plan de reorganizare care sa stea la baza functionarii SC 'OLTCHIM' SA in sistem integrat cu Rafinaria 'ARPECHIM' Pitesti. De asemenea, voi solicita gasirea unor solutii care sa permita acordarea drepturilor salariale restante, precum si a platilor compensatorii', a spus presedintele CJ Valcea.

Principala concluzie a unei intalniri care a avut loc vineri seara, la sediul CJ Valcea, intre parlamentarii valceni, sindicatele OLTCHIM si autoritatile judetului, a fost ca este necesara o intalnire de urgenta cu noul Ministru al Economiei, Adrian Gerea.

"O intalnire intre cele patru parti, minister, administratorii judiciari, administratia judetului si salariati, pentru a lamuri problema combinatului este extrem de necesara. Nu mai putem sta dupa zvonuri, dupa promisiuni si dupa rapoarte. Trebuie lamurite chestiuni directe, in primul rand cand se va definitiva planul de organizare a combinatului, ce se va intampla in urmatoarele 30 de zile sau 60 de zile, cand se va infiinta OLTCHIM II sau ce au de gand ei sa faca.

Dar mai ales noua ne trebuie capital de lucru, trebuie gasita o solutie pentru acesti bani. Trebuie presiuni din partea ministerului. Bani pentru popi si biserici se gasesc, dar pentru capitalizare, vedem ca nu", a spus liderul Sindicatului Liber OLTCHIM, ing. Mihai Diculoiu.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#privatizare oltchim, #Gerea presedinte CJ Valcea, #intalnire Gerea Ion Cilea, #reorganizare Oltchim , #Management