Un director din cadrul Ministerului Economiei, numit administrator special la Oltchim

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 19:27
1450 citiri
Un director din cadrul Ministerului Economiei, numit administrator special la Oltchim

Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), l-a numit pe Toma Bogdan Costreie, director general adjunct in insitutie, ca administrator special al combinatului chimic.

Numirea lui Costreie a fost facuta prin ordin de ministru, se arata intr-un comunicat al Oltchim transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

Guvernul a decis in urma cu o saptamana ca Oltchim sa intre in administrare speciala.

Mandatul administratorului special al Oltchim va cuprinde, printre altele, identificarea activelor neutilizate care pot fi vandute sau transferate, notificarea creditorilor bugetari pentru neinceperea executarii silite si solicitarea catre furnizorii de utilitati pentru esalonarea datoriilor.

Administratorul special al Oltchim va avea mandat pentru inventarierea datoriilor, a creantelor si a activelor care ar putea fi revendicate si va solicita furnizorilor de utilitati ai Oltchim sa reesaloneze datoriile combinatului.

Totodata, mandatul administratorului special va cuprinde notificarea creditorilor bugetari in vederea neinceperii sau supendarii de catre acestia a masurilor de executare silita.

In functia de analiza financiara a combinatului, in mandatul administratorului special ar putea fi adaugate alte "masuri exceptionale" care ar urma sa fie luate inainte de anuntul ofertei de privatizare a combinatului.

Printre aceste masuri se numara divizari, fuziuni, vanzari de active, restructurarea combinatului cu sau fara disponibilizari de personal, externalizarea unor activitati sau conversia in actiuni a unor creante.

Oltchim este una dintre cele opt companii din subordinea Ministerului Economiei monitorizate de Fondul Monetar International, statul intentionand sa scoata la vanzare pachetul majoritar de actiuni.

Premierul Victor Ponta a declarat, saptamana trecuta, ca vanzarea participatiei majoritare la Oltchim ramane una dintre prioritatile Guvernului. Termenul convenit cu FMI pentru privatizarea combinatului chimic de la Ramnicu Valcea este sfarsitul lunii septembrie.

Oltchim avea la finalul lunii martie datorii de 2,55 miliarde de lei, in principal catre Electrica, banci si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Combinatul chimic a inregistrat pierderi din 2007 pana anul trecut, in valoare totala se ridica la 1,01 miliarde de lei. Ultimul an in care combinatul a avut profit a fost 2006, dar castigul a fost modest.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Oltchim administrator special, #Oltchim numire administrator special, #Oltchim rezultate financiare , #Management