Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creditorii Oltchim au de primit 606 milioane de euro

Creditorii Oltchim au de primit 606 milioane de euro


Combinatul Oltchim are datorii totale de aproximativ 606 milioane de euro, potrivit sentintei Tribunalului Valcea, document transmis de societate Bursei de Valori Bucuresti. Acestea vor trebui acoperite in urma procesului de reorganizare judiciara a societatii.

Tabelul definitiv al creantelor Oltchim va fi afisat in 24 aprilie 2013, mentioneaza Agerpres. In motivarea cererii de intrare in insolventa a Oltchim este mentionat ca in lipsa lichiditatilor in patrimoniul societatii si a insuficientei fondurilor banesti disponibile nu pot fi achitate datoriile exigibile catre creditori. Conform situatiei centralizate a creditorilor societatii din 24 ianuarie 2013, creantele exigibile se ridica la 2,674 miliarde lei, mentioneaza Agerpres.

Remuneratia administratorului judiciar desemnat - consortiul format din Rominsolv SPRL, companie reprezentata de Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring RPRL, reprezentata prin partener coordonator Niculaie Balan - pana la confirmarea sau inlocuirea sa de catre adunarea creditorilor sau creditorul care detine cel putin 50% din valoarea creantelor a fost stabilita la 8.000 lei lunar.

Termenul limita pentru depunerea creantelor a fost stabilit pentru data de 18 martie 2013, iar termenul pentru afisarea tabelului preliminar al creantelor pentru 8 aprilie 2013. Termenul pentru afisarea tabelului definitiv al creantelor este 24 aprilie 2013. Prima sedinta a adunarii generale a creditorilor va avea loc in 15 aprilie 2013, conform sursei citate.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a aratat recent ca intentioneaza ca impreuna cu reprezentanti ai investitorilor relevanti la Oltchim sa se deplaseze la Comisia Europeana pentru a discuta cu vicepresedintele Comisiei Europene, Joaquin Almunia, cu privire la acordarea unui ajutor de stat pentru Oltchim in valoare de 20 de milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1353 ori