1.000 angajati Oltchim intra in somaj tehnic

Marti, 09 August 2011, ora 10:18
1302 citiri
1.000 angajati Oltchim intra in somaj tehnic

Oltchim va trimite in somaj tehnic, pana la sfarsitul lunii, peste 1.000 de angajati, din cauza lipsei de finantare a capitalului de lucru, conform Mediafax.

"Trimiterea in somaj tehnic a salariatilor din serviciile functionale se poate face prin rotatie pentru a asigura continuitatea si competenta in rezolvarea problemelor specifice fiecarui loc de munca", se arata intr-un comunicat trimis Bursei de catre Oltchim.

Cei 1.025 de salariati vizati sunt salariati care isi desfasoara activitatea atat la punctul de lucru din Ramnicu Valcea, cat si la divizia Petrochimica din Bradu, Arges.

Suspendarea contractelor individuale de munca se va face in perioada 10 august - 31 august, iar in acest timp salariatii vor ramane la dispozitia angajatorului, firma avand oricand posibilitatea sa dispuna reluarea activitatii in conditii nnormale de lucru.

"Pe durata suspendarii contactelor, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 80% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat", se precizeaza in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oltchim, #companie stat, #petrochimica, #somaj , #stiri Oltchim