ANPM a amendat Oltchim cu 14,3 milioane euro

Joi, 22 Iulie 2010, ora 12:13
1789 citiri
ANPM a amendat Oltchim cu 14,3 milioane euro

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) a sanctionat combinatul Oltchim Ramnicu Valcea cu o amenda in valoare de 14,3 milioane euro pentru nerestituirea la termen a 143.437 certificate de emisii de gaze cu efect de sera, pentru anul de conformare 2009, informeaza NewsIn.

"Desi Oltchim detinea, la data de 30 aprilie 2010, certificatele respective, returnarea acestora catre Registrul National al Emisiilor de Gaze cu efect de sera a fost intarziata din cauza unei erori de interpretare a prevederilor HG nr. 133/2010, independente de managementul companiei", se arata in raportul remis miercuri de Oltchim Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pentru cele 12 societati care se afla in aceasta situatie, Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din 7 iulie 2010, un memorandum prin care sa fie facute demersuri la Comisia Europeana in vederea obtinerii unui aviz pentru neaplicarea respectivelor sanctiuni contraventionale, pentru anul de conformare 2009.

"Aplicarea acestor sanctiuni ar produce implicatii semnificative asupra situatiei economico-financiare, atat asupra unitatilor afectate individual, precum si a mediului de afaceri in integralitatea sa, dar si un impact social major in zonele in care acesti operatori isi desfasoara activitatea, inclusiv din cauza disponibilizarii unui numar semnificativ de angajati, estimat la acest moment la 6.000 in mod direct si la cel putin inca 15.000 pe orizontala si verticala (furnizori, clienti, prestatori de servicii)", se mai arata in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenda, #anpm, #oltchim , #stiri Oltchim