Basescu: De ce nu se convertesc datoriile Oltchim in actiuni?

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 09:18
1499 citiri
Basescu: De ce nu se convertesc datoriile Oltchim in actiuni?

Presedintele Traian Basescu afirma ca Oltchim are aprobare de la Comisia Europeana sa converteasca 200 de milioane de euro in actiuni ale statului, punctand ca nu stie de ce nu se face acest lucru si ca angajatii combinatului au fost mintiti de Guvern.

"Oameni mintiti, in primul rand de Guvern. Victor Ponta, ministrul Chitoiu ii anuntau inainte de alegeri ca va dudui combinatul. Asta e deosebirea dintre mine si ei - eu am avut curajul sa ies in fata romanilor, sa le spun cinstit ca nu putem sa le mai platim salariile. Ei au pacalit, si-au luat voturile, acum combinatul este in insolventa. Asta este viata", a spus Basescu, la B1 TV, intrebat cu privire la protestele angajatilor Oltchim.

El a precizat ca, in prezent, este nevoie de o expertiza foarte buna pentru a se putea lua o decizie in privinta Oltchim.

Potrivit presedintelui, Romania s-a "zbatut" doi ani de zile pentru aprobarea de catre Comisia Europeana a transformarii unor creante de circa 200 de milioane de euro in actiuni ale statului.

"Oltchim-ul are aprobare de la Bruxelles - 200 de milioane de euro, care erau datorii catre statul roman, pot fi transformate in actiuni ale statului si se stinge datoria. Am avut multe discutii cu Petromul sa nu taie Arpechim, sa-l lase ca parte a unui viitor complex Arpechim - Oltchim. Inteleg ca exista disponibilitatea Petrom-ului. De ce nu se convertesc datoriile de 200 de milioane in actiuni, nu stiu. E ceva cel putin ciudat si cred ca Guvernul ar trebui sa intre putin mai adanc in problema Oltchim", a completat presedintele.

El a adaugat ca a avut anumite informatii ca ar exista "un joc al inchiderii Oltchim-ului". Potrivit presedintelui, in cazul Oltchim este nevoie de o evaluare a unei echipe internationale de specialisti.

Traian Basescu a mai afirmat ca cel mai grav lucru este ca Guvernul a facut un "joc electoral" din cazul Oltchim.

Salariatii de la Oltchim au pichetat, joi, sediul Ministerului Economiei si Prefectura Valcea, principalele solicitari ale protestatarilor vizand plata salariilor si gasirea de solutii pentru depasirea problemelor combinatului care in prezent functioneaza la numai 15% din capacitate.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#datorii Oltchim convertire actiuni, #Traian Basescu datorii Oltchim , #stiri Oltchim