Cererea de insolventa a Oltchim va fi judecata de Tribunalul Valcea in 30 ianuarie

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 17:50
1335 citiri
Cererea de insolventa a Oltchim va fi judecata de Tribunalul Valcea in 30 ianuarie

Cererea de declansare a procedurii de insolventa formulata de combinatul Oltchim Ramnicu Valcea va fi judecata in 30 ianuarie, dupa ce a fost inregistrata, vineri, la Tribunalul Valcea.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Valcea, sedinta de judecata va avea loc la Sectia a II-a Civila a institutiei, in camera de consiliu, fara citarea partilor.

Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a privatiza compania.

Consiliul de Administratie al Oltchim a aprobat, joi, depunerea la Tribunalul Valcea a cererii de deschidere a procedurii de insolventa.

Premierul Victor Ponta a declarat ca partea viabila a Oltchim poate fi salvata prin restructurarea presupusa de intrarea in insolventa, deoarece la acest moment exista trei potentiali investitori "seriosi", cu capacitate financiara si industriala.

"Ideea este ca la Oltchim, ca si la Hidroelectrica, sa scoatem o societate care se ducea spre faliment si sa o facem viabila. Hidroelectrica se ducea in faliment, era pe pierdere, acum este pe profit, chiar daca se fac restructurari, unele dintre ele dureroase.

La Oltchim, poate sa fie scoasa din drumul spre faliment, poate sa fie salvata partea viabila a Oltchim-ului si putem atunci sa gasim un investitor. Si exista trei investitori, seriosi de data aceasta, cu capacitate, si financiara, si industriala, de a salva Oltchim-ul si de a-l face viabil pe termen lung", a afirmat Ponta.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Oltchim insolventa, #Oltchim Tribunal insolventa, #Oltchim decizie insolventa , #stiri Oltchim