Chiritoiu: Oltchim vrea coversia datoriilor in actiuni si garantii pentru investitii

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 16:04
1618 citiri
Chiritoiu: Oltchim vrea coversia datoriilor in actiuni si garantii pentru investitii

Comisia Europeana (CE) este sceptica la solicitarile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) cu privire la intentia combinatului de a converti datoriile in actiuni si de a primi garantii de stat pentru investitii in tehnologizare, a declarat vineri Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Oltchim a gasit resurse pentru achizitia Arpechim si nu a mai cerut ajutor de stat. Intr-o luna vom autoriza probabil concentrarea economica, dar Oltchim vrea unele lucruri, respectiv conversia datoriilor in actiuni si garantii pentru investitii in tehnologizare", a spus Chiritoiu, intr-o conferinta de presa, precizeaza Mediafax.

El a mentionat ca cele doua solicitari ale Oltchim trebuie notificate la Comisia Europeana (CE).

"Exista o doza de scepticism la Uniunea Europeana dupa intrebarile pe care ni le trimit, dar discutam inca", a adaugat Chiritoiu.

Oltchim va plati Petrom (SNP) 13 milioane de euro pentru preluarea activelor de petrochimie ale rafinariei Arpechim, iar datoriile combinatului chimic catre compania petroliera, de 112 milioane lei, vor fi reesalonate.

Finantarea preluarii activelor va fi asigurata dintr-un credit bancar, atras fara garantii de stat.

Tranzactia va deveni efectiva dupa obtinerea autorizatiilor necesare de la autoritatile fiscale si de concurenta, estimata pentru inceputul anului 2010 Combinatul Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #conversie, #datorii, #garantii, #oltchim , #stiri Oltchim