Diaconescu: Guvernul conditioneaza negocierile pentru Oltchim de dovada ca exista banii pe actiuni

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 11:06
1263 citiri
Diaconescu: Guvernul conditioneaza negocierile pentru Oltchim de dovada ca exista banii pe actiuni

Guvernul a transmis ca nu poate continua negocierile pentru contractul de vanzare a actiunilor Oltchim atat timp cat nu se face dovada ca exista suma de 45 de milioane de euro pentru preluarea titlurilor, afirma Dan Diaconescu.

"Guvernul ne-a spus ca nu mai poate negocia atata vreme cat nu le aratam banii", a declarat Diaconescu vineri seara.

El a spus, la iesirea din sediul Ministerului Economiei, ca reprezentantii Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) nu vor sa continue negocierile in zilele de sambata si duminica.

Diaconescu sustine ca este dispus sa plateasca luni 3 milioane de euro pentru plata salariilor la Oltchim daca Guvernul gaseste o solutie legala.

Discutiile la sediul OPSPI vor fi reluate luni, la ora 09:00.

Dan Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului, ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.

Premierul a precizat atunci ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Joi seara, Victor Ponta a declarat ca informatia conform careia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, prezentata joi dintr-un document, este falsa, iar acesta nu a depus pana in prezent vreo dovada ca are banii pentru Oltchim.

Presa a relatat joi, citand un document oficial, ca firma Gliding din Amsterdam garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro intr-un cont din Olanda al bancii HSBC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #bani actiuni Oltchim Dan Diaconescu , #stiri Oltchim