Diaconescu:Ultima varianta e sa mergem cu banii cash in fata Guvernului

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 11:00
1137 citiri

Dan Diaconescu a spus sambata seara ca el si echipa sa cauta o modalitate legala de a plati salariile angajatilor de la Oltchim, dar asteapta o solutie si de la premierul Victor Ponta, sustinand ca luni va merge in fata Guvernului cu sacii de bani si spera sa nu-i "lichideze" premierul sau SPP-ul.

"Desi e sambata seara si guvernantii nu vor sa lucreze la ora asta, presupun ca domnii si doamnele de la Oltchim chiar nu prea au ce sa puna pe masa si noi chiar cautam o formula juridica sa dam banii angajatilor, nu numai salariul, dar si tichetele de masa si banii pe concediu. Dar sigur ca solutia trebuie s-o asteptam de la dl Ponta, el conduce tara, noi suntem niste oameni amarati care incercam sa-l ajutam", a spus Diaconescu sambata seara la resedinta sa.

Cat despre dovada ca banii pentru Oltchim exista, Diaconescu a spus ca el si echipa sa au cum "sa demonstreze " insa nu mai vor "sa faca pe plac Guvernului", fiindca ei vor altceva de la Guvern, si anume ca acesta "sa creeze conditiile reale de privatizare" a combinatului.

De asemenea, acesta a precizat ca "luni este ziua cea mai importanta" cand "vor depune niste plangeri penale, apoi vor merge la negocieri, la ora 9:00", subliniind astfel ca tot luni "vor merge la banca sa scoata banii de salarii si apoi sa mearga la Valcea", acest lucru fiind posibil "doar daca vor gasi o solutie legala".

Daca nu vor gasi o solutie legala pentru plata salariilor, patronul OTV spune ca "va trebui sa astepte pana cand Ponta gaseste solutia" sau pana cand vor gasi ei o alta varianta.

"Vom negocia (luni, n.red.) cu Guvernul acesle conditii imperative pe care noi le punem si eu cred ca e suficient pana acum tot ceea ce noi am oferit Guvernului, este arhisuficient, cred ca de acum incolo, daca Guvernul refuza toate aceste lucruri, cred ca muncitorii de la Oltchim sunt in mana Guvernului si nu mai este a noastra responsabilitatea de luni seara incepand", a mai spus castigatorul licitatiei pentru privatizarea combinatului Oltchim.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#dan Diaconescu bani ooltchim, #plata bani Dan Diaconescu, #Diaconescu bani Guvern , #stiri Oltchim