Din nou proteste la Oltchim

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 10:38
1178 citiri
Din nou proteste la Oltchim

Peste o suta de salariati de la Oltchim Ramnicu Valcea protesteaza, miercuri dimineata, nemultumiti de disponibilizarile anuntate si de valoarea platilor compensatorii acordate la trimiterea in somaj.

Oamenii s-au adunat in fata pavilionului administrativ al combinatului, unde scandeaza lozinci antiguvernamentale si impotriva administratorului judiciar al Oltchim.

Protestatarii cer ca listele de disponibilizari sa fie refacute, iar procesul de concediere colectiva sa fie realizat in conditiile legii.

Potrivit presedintelui Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, angajatii combinatului considera ca au fost mintiti cu privire la drepturile salariale care se acorda in cazul concedierilor colective.

"Saptamana trecuta, administratorul judiciar al SC Oltchim a anuntat ca urmeaza sa fie disponibilizati 900 de salariati, 600 de la Valcea si 300 de la Pitesti, dar salariatii se tem ca nu vor primi salarii compensatorii si niciun drept prevazut in contractul colectiv de munca.

Din cate am inteles noi dintr-o discutie cu domnul Piperea (n.r. - administratorul judiciar Gheorghe Piperea), oamenii ar urma sa plece acasa doar cu alocatia de somaj si cu acel venit de completare care este de fapt diferenta intre alocatia de somaj si venitul mediu net din economie pe luna ianuarie, dar si acesta impozitat", a spus Diculoiu.

El a adaugat ca protestele angajatilor au fost reluate pe termen nelimitat.

Si in luna aprilie, au mai avut loc proteste la Oltchim Ramnicu Valcea.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#proteste Oltchim, #disponibilizari Oltchim, #plati compensatorii Oltchim, #concedieri colective Oltchim , #stiri Oltchim