Insolventa Oltchim, tot mai probabila: Se dezbate in sedinta de guvern

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 10:59
1271 citiri
Insolventa Oltchim, tot mai probabila: Se dezbate in sedinta de guvern

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca in sedinta de guvern de miercuri va fi discutata si intrarea in insolventa a Oltchim, masura necesara pentru reorganizarea combinatului.

"Pe ordinea de zi a sedintei de guvern de miercuri, ministrul Vosganian (ministrul Economiei, n.r.) va veni cu un memorandum in care va propune masurile ce se impun la Oltchim. Sunt sanse ca Oltchim sa ramana in picioare. Compania se poate reorganiza doar prin insolventa si exista un plan in acest sens", a spus Chitoiu.

Acesta a precizat ca este necesar ca Oltchim sa fie privatizat integral, scrie Newsin.

Totodata, Chitoiu a anuntat ca vor exista si reduceri de personal.

Licitatia organizata anul trecut pentru pachetul de actiuni detinut de stat la Oltchim a fost anulata, dupa ce Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca.

Combinatul Oltchim, care functioneaza la o capacitate de doar 10% si care are un numar de peste 3.300 de angajati, are nevoie de investitii pe termen scurt de 91 de milioane de euro si de investitii pe termen scurt de peste 150 de milioane de euro.

In aceste conditii, dar si in contextul in care societatea are datorii totale de peste 700 de milioane de euro, dintre care 86 de milioane de euro au fost generate doar in 2012, insolventa pare a fi singura solutie care mai poate salva compania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Oltchim insolventa, #oltchim privatizare, #vanzare Oltchim, #Guvern privatizare Oltchim , #stiri Oltchim