Marian Parvu, noul director general Oltchim

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 16:23
1335 citiri
Marian Parvu, noul director general Oltchim

Noul director general al Oltchim este inginerul Marian Parvu, cel care a condus pana in prezent platforma petrochimica Bradu de la Pitesti, un activ al combinatului valcean, potrivit liderului sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

"Discutiile purtate azi al sediul Ministerului Economiei au fost utile. Domnul ministru Gerea a promis ca in doua saptamani va veni la OLTCHIM. In maxim doua saptamani se va realiza si un tablou complet al creditorilor, urmand ca apoi sa se infiinteze societatea OLTCHIM II. Tot azi s-a decis ca directorul general al OLTCHIM sa fie domnul inginer Marian Parvu, cel care a condus pana in prezent platforma petrochimica Bradu de la Pitesti, acesta inlocuindu-l pe domnul Mihai Talpasan, care devine astfel adjunct", a declarat Cernev.

La sediul Ministerului Economiei a avut loc miercuri o discutie pe tema OLTCHIM la care au participat parlamentarii valceni, autoritatile judetene - prefectul Mircea Nadolu si presedintele CJ, Ion Cilea - administratorii judiciari, sindicatele si ministrul Andrei Gerea.

Presedintele CJ Valcea anunta marti ca va aborda in discutia de la Ministerul Economiei mai multe teme, printre care revizuirea in regim de urgenta si imbunatatirea planului de reorganizare pentru functionarea Societatii OLTCHIM in sistem integrat cu rafinaria ARPECHIM Pitesti; conversia in actiuni a creantelor Electrica, AVAS, CFR Marfa, SALROM etc; stoparea actiunilor de instrainare prin vanzare a activelor fara a avea la baza o decizie politica si guvernamentala; asigurarea capitalului de lucru in valoare de 50 milioane euro pentru repunerea in functiune si atingerea parametrilor productivi in instalatiile de care depind rentabilitatea si profitabilitatea OLTCHIM; reducerea cheltuielilor neeconomice prin diminuarea numarului de directori de la 21 la maximum opt si a excesului de servicii puse la dispozitia acestora (autoturisme, oficii de secretariat, protocol etc),

Alte teme avute in vedere erau declansarea procesului de analiza, cu maxima responsabilitate si prin conlucrare intre factorii implicati, a tuturor ofertelor de finantare si privatizare a OLTCHIM; preluarea personalului care asigura serviciile de mentenanta de la Societatea MENTCHIM, unitate externalizata, dar cu capital integral al OLTCHIM, deoarece firma urmeaza sa intre in faliment din cauza datoriilor istorice ale societatii beneficiare (OLTCHIM); acordarea pana la data de 30 noiembrie 2013 a drepturilor salariale restante pentru angajatii mentinuti in activitate, precum si a drepturilor salariale si platilor compensatorii, conform contractului colectiv de munca, pentru persoanele disponibilizate de la OLTCHIM.

Combinatul valcean se afla in insolventa de la inceputul acestui an, o noua privatizare fiind preconizata pentru luna noiembrie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#director general Oltchim, #Marian Parvu Oltchim, #combinatul chimic oltchim , #stiri Oltchim