Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim a repornit prima sectie dupa 2 luni

Oltchim a repornit prima sectie dupa 2 luni


Prima sectie a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea a pornit luni, in jurul orei 12, a declarat Corneliu Cernen, liderul sindicatului din combinat.

"A fost pornit compresorul de clor VRZA, utilajul cel mai important al sectiei de Electroliza cu Membrana. Va intra in probe 48 de ore si daca lucrurile merg bine, de miercuri efectiv incepe productia. Aici lucreaza direct 100 de salariati la care se adauga alti 200 la instalatiile adiacente sectiei", a declarat Cernev pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, conducerea Oltchim a renegociat contractele cu Salrom si Electrica Furnizare, astfel incat combinatul valcean sa poata fi repornit in aceasta saptamana.

Sectia Electroliza cu membrana produce lesie de soda, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, hidrogen si clor.

Astfel, dupa aproape 2 luni, de la sfarsitul lui august, Oltchim si-a reluat activitatea, traversand cea mai grea perioada in cei 40 de ani de cand la Ramnicu Valcea functioneaza acest combinat.

Pe 23 august combinatul a fost oprit din cauza datoriilor pe care societatea le-a inregistrat in ultimii patru ani. Salariatii si-au recuperat in urma protestelor restantele salariale iar conducerea a fost schimbata. In luna septembrie combinatul a trecut printr-un proces esuat de privatizare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 912 ori