Oltchim: CE, notificata de ministerele Economiei, Finantelor si AVAS de stadiul investitiilor

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 16:12
1440 citiri
Oltchim: CE, notificata de ministerele Economiei, Finantelor si AVAS de stadiul investitiilor

Guvernul a mandatat ministerele Economiei, Finantelor si AVAS sa continue sustinerea prin notificarile trimise la Comisia Europeana cu privire la programul de investitii de la Oltchim, a anuntat miercuri premierul Emil Boc, citat de NewsIn.

"Guvernul mandateaza prin memorandumul adoptat astazi (miercuri n.r.) reprezentantii ministerelor Finantelor, Economiei, ai AVAS ?i ai Oltchim pentru continuare procedurilor de sustinere a notificarilor trimise la CE privind pachetul de sustinere a programului de investitii la Oltchim cu cele doua componente - conversia in actiuni a creantei AVAS ?i garantia Eximbank", a declarat Boc la finalul ?edintei Executivului.

In luna iulie a anului trecut, Consiliul Concurentei a avizat, in vederea notificarii Comisiei Europene, masurile de sprijin financiar care vor fi acordate de stat catre Oltchim.

Masurile de sprijin vizeaza acordare a unei garantii de stat de 49,6 milioane euro pentru combinatul din Ramnicu-Valcea, in baza caruia Oltchim ar urma sa contracteze un credit de 62 milioane euro.

Imprumutul de 62 milioane euro ar urma sa fie folosit de Oltchim pentru achizitionarea activitatii de petrochimie de la Arpechim.

Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Oltchim, cu o participatie de 54,79%, in timp ce PCC SE detine 12,15% din actiunile companiei, iar ceilalti actionari controleaza 33,05% din actiuni. 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#ce, #guvern, #notificare, #oltchim , #stiri Oltchim