Oltchim mizeaza pe afaceri de aproape 1 mld de euro in 2013

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 14:32
1783 citiri
Oltchim mizeaza pe afaceri de aproape 1 mld de euro in 2013

Combinatul de substante chimice Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) estimeaza o cifra de afaceri de 975 milioane euro in 2013, primul an de functionare la capacitate a instalatiilor retehnologizate, potrivit unui comunicat transmis miercuri Bursei de la Bucuresti.

Estimarile Oltchim vin ca raspuns la acuzatiile actionarului principal, PCC, care avertiza intr-un comunicat ca Oltchim risca falimentul daca continua politica de investitii. Wojciech Zaremba, directorul de dezvoltare al PCC, estima ca Oltchim are in prezent datorii de circa 1 miliard euro, afirmatie pe care conducerea companiei o considera "falsa si total nefondata".

Oltchim precizeaza ca si-a redus anul trecut datoriile de la 491 milioane euro, la 434 milioane euro, si daca Comisia Europeana va aviza convertirea in actiuni a datoriei fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), datoria totala va scadea la 300 milioane euro.

De asemenea, in urma implementarii programului de restructurare si retehnologizare datoriile Oltchim vor ajunge la 634 milioane euro, pana in 2012, moment in care cifra de afaceri a companiei este estimata la 791 milioane euro.

Mai mult, in 2013, Oltchim mizeaza pe afaceri de 975 milioane euro, mai mari cu 85% fata de nivelul inregistrat in 2008, de 528 milioane euro.

Totodata, compania previzioneaza un profit inainte de dobanzi, rate, depreciere si amortizare (EBITDA) de 197 milioane euro, cu mult peste cel raportat in 2008, de 8,85 milioane euro.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, Ministerul Economiei detine 53,26% din capital, grupul german PCC SE controleaza 12,89%. Compania are o valoare de piata de 54,36 milioane lei (12,67 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,1680 lei/actiune, stabilita in sedinta din 23 martie a Bursei. Titlurile Oltchim se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OLT.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#afaceri, #cifra, #companie, #datorii, #oltchim, #pierderi, #titluri , #stiri Oltchim