Oltchim va trimite in somaj tehnic 1.140 de angajati

Marti, 16 Februarie 2010, ora 10:15
1724 citiri
Oltchim va trimite in somaj tehnic 1.140 de angajati

Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va trimite in somaj tehnic, pana la finele lunii februarie, 1.140 de angajati, din cauza dificultatilor in functionarea la capacitate a instalatiilor, ca urmare a lipsei de materii prime pe piata, a anuntat marti producatorul de ingrasaminte chimice.

"In prezent, sunt unele instalatii oprite datorita lipsei de materii prime de baza - etilena si propilena, iar altele care functioneaza redus datorita acestei situatii. Consiliul de Administratie (...) a hotarat aplicarea masurii de trimitere in somaj tehnic a salariatilor din instalatiile oprite, partial oprite si din cadrul serviciilor functionale, incepand cu data de 15 februarie 2010. Pana la sfarsitul lunii februarie estimam ca aproximativ 1.140 de salariati vor fi in somaj tehnic", se arata intr-un comunicat al combinatului din Ramnicu-Valcea transmis Bursei de Valori Bucuresti, precizeaza Mediafax.

CA al Oltchim convoaca in data de 19 martie Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), in cadrul careia vor fi discutate contractul dintre Oltchim si Petrom privind preluarea Arpechim Pitesti, sursele de finantare a achizitiei si a investitiilor viitoare, aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2010 si vanzarea participatiei detinute de combinat la Mentchim.

Totodata, va fi discutata infiintarea unui punct de lucru in localitatea Bradu, judetul Arges, ca urmare a preluarii Arpechim, care va avea ca obiecte de activitate fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului si repararea articolelor fabricate din metal, a masinilor si echipamentelor.

Afacerile Oltchim au scazut anul trecut cu 44%, la 1,077 miliarde lei (254,2 milioane euro), ca urmare a functionarii la jumatate din capacitatea, din lipsa de materii prime.

Conducerea companiei estimeaza ca dupa preluarea activitatii de petrochimie de la Arpechim cifra de afaceri din acest an va urca la 674 milioane euro si Oltchim va trece pe profit.

Compania a inregistrat anul trecut pierderi de 209,8 milioane lei (49,5 milioane euro), cu 10% mai reduse decat cele din 2008, de 234 milioane lei.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Compania este controlata de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, in timp ce firma germana PCC, are aproape 12,16% din actiuni.

Actiunile Oltchim au inchis sedinta de luni de la BVB, la 0,217 lei pe unitate, in scadere cu 0,46% fata de referinta. Capitalizarea companiei se ridica la 74,43 milioane lei.

 

#oltchim, # angajati, # somaj tehnic, # pierderi , #stiri Oltchim