Oltchim, vedeta pe BVB, intr-o sedinta cu rulaj redus

Joi, 26 Iulie 2012, ora 14:09
1209 citiri
Oltchim, vedeta pe BVB, intr-o sedinta cu rulaj redus

Actiunile Oltchim (OLT) au crescut cu 12% pe BVB, la deschiderea sedintei de joi, pe o piata cu rulaj de 2,5 milioane de lei, de 10 ori mai mic decat rulajul din prima parte a sedintei precedente.

Cu toate acestea, Bursa de la Bucuresti a avansat cu 0,2% in prima parte a sedintei, contrar evolutiei burselor vest-europene, potrivit Mediafax.

Interesul penru actiunile Oltchim a crescut dupa ce presa a scris ca anuntul de privatizare a combinatului va fi publicat saptamana viitoare.

Tendinta de apreciere a actiunilor s-a mai domolit insa la pranz. La mijlocul sedintei de joi, actiunile Oltchim erau in crestere cu doar 4,8%, fiind cotate la 0,83 lei. Titlurile consemnau al doilea rulaj din piata, de 216.000 de lei.

Titlurile combinatului au urcat accelerat si in ultimele doua sedinte ale saptamanii trecute, cand au avansat cu peste 23%, dupa ce premierul Victor Ponta a spus ca privatizarea companiei va avea loc "lunile acestea".

Ulterior, vineri, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a anuntat ca Oltchim a primit aprobarea guvernului pentru contractarea unui imprumut de 40 milioane euro, pentru capital de lucru care sa-i permita functionarea la o capacitate de 65%-70% si evitarea pierderilor.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de doar 2,5 milioane lei (550.000 de euro), valoare de aproape zece ori sub rulajul din prima jumatate a sedintei precedente, de 20,7 milioane lei (4,4 euro). Lichiditatea de miercuri a fost asigurata in proportie de 64% de deal-uri cu actiuni Fondul Proprietatea (12,5 milioane lei) si Ropharma (852.000 de lei).

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, marile piete europene erau in coborare cu pana la 1%, continuand sirul de sedinte de scadere din ultimele patru sesiuni.

Actiunile Olchim au mai inregistrat si in urma cu o saptamana o crestere de 14%.

Actiunile Oltchim au urcat cu 14% la BVB. Investitorii, entuziasmati de privatizare

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#crestere actiuni Oltchim BVB, #actiuni Oltchim BVB, #evolutie Oltchim BVB , #stiri Oltchim