Oltchim vrea sa vanda activele aferente productiei de profile PVC

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 14:09
1162 citiri
Oltchim vrea sa vanda activele aferente productiei de profile PVC

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) vrea sa vanda prin licitatie cu strigare activul Divizia de Materiale de Constructii - RAMPLAST, specializata in productia de profile PVC, iar pretul de pornire a fost stabilit la 31,79 milioane lei, la care se adauga TVA, anunta Mediafax.

"Pretul de oferta va fi actualizat cu rata lunara a inflatiei incepand cu luna octombrie 2010 pana la data tinerii licitatiei (pentru luna in care are loc licitatia se va lua in calcul inflatia lunii precedente)", se arata intr-un raport al companiei, remis Bursei.

Operatiunea a fost aprobata miercuri de actionari.

Acestia au mai decis vanzarea unor pachete de actiuni detinute de Oltchim la mai multe firme.

Astfel, combinatul va scoate la vanzare 900 de parti sociale detinute la Protectchim (30% din capitalul social) la un pret de pornire de 1,71 milioane lei, 30% din actiunile Designro pentru minim 112.000 lei si 25% din capitalul Mentchim cu cel putin 375.000 lei.

Pe de alta parte, investitorii au hotarat sa amane discutarea vanzarii activului "Instalatie de imbuteliere oxigen" pentru o sedinta ulterioara, dupa ce vor fi ridicate sarcinile care greveaza asupra acestui activ, precum si dezmembrarea cadastrala si prezentarea extrasului de carte funciara, se arata in raport.

In Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor s-a aprobat si demararea, de si in numele societatii, a procedurilor legale de chemare in judecata a actionarului minoritar PCC SE, ca urmare a incalcarii prevederilor art. 1361 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, referitoare la exercitarea drepturilor de actionar cu buna-credinta si cu respectarea drepturilor si a intereselor legitime ale societatii si ale celorlalti actionari.

Actionarii au mai aprobat majorarea capitalului social al Oltchim cu maxim 28.537 lei, la 34,33 milioane lei, precum si bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pentru anul 2010.

In schimb, au fost respinse mai multe propuneri ale PCC, care a cerut mandatarea conducerii executive pentru pregatirea unui nou program de restructurare sau modificarea celui aprobat de AGA in august 2009, dar si pentru pregatirea bugetului pentru anul 2011 pe baza a doua scenarii.

Au fost respinse si revocarea lui Constantin Roibu din functiile de administrator, presedinte CA si director general al Oltchim, precum si solicitarea de punere la dispozitia acestuia a unor servicii de paza si protectie in perioada in care este administrator al combinatului.

PCC este un contestatar vehement al masurilor propuse de autoritati pentru Oltchim, printre masurile luate fiind reclamarea la CE si actionarea in instanta.

Pe de alta parte, autoritatile romane au acuzat de-a lungul timpului actionarul minoritar ca urmareste preluarea agresiva a combinatului, la un pret minim.

Compania este controlata de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,7% din titluri, in timp ce grupul PCC, inregistrat in Germania, are 12,1% din actiuni.

Cel mai recent transfer cu actiunile Oltchim, listate la Bursa de Valori Bucuresti, s-a derulat luni, la un pret de 0,203 lei/ actiune, in crestere cu 1,55% fata de referinta.

La acest pret compania are o capitalizare de 69,6 milioane lei. 

#active, #oltchim, #pret, #productie, #pvc , #stiri Oltchim