PCC SE: bugetul combinatului Oltchim, nerealist

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 23:56
1351 citiri
PCC SE: bugetul combinatului Oltchim, nerealist

Actionarul minoritar al combinatului chimic Oltchim din Ramnicu Valcea, PCC SE, considera drept "ciudat" faptul ca in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 29 decembrie a fost prezentat bugetul rectificat pe 2010, precizand ca bugetul folosit in acest an a fost "complet nerealist", anunta NewsIn.

"In timpul AGA din 29 decembrie 2010, managementul Oltchim a prezentat bugetul rectificat pentru anul 2010. Este extrem de ciudat si neobisnuit ca managementul unei companii sa prezinte bugetul rectificat in aproape ultima zi a anului la care face referire bugetul.

Astfel, bugetul folosit de echipa de conducere a Oltchim pe parcursul anului 2010 a fost complet nerealist din moment ce s-a asumat operarea la capacitate maxima de la inceputul trimestrului al doilea al lui 2010", se arata in comunicatul transmis joi de PCC.

Totodata, PCC SE este nemultumit si de faptul ca in cadrul aceleiasi AGA a fost prezentat si bugetul pe 2011, bazat pe presupunerea ca Oltchim si Arpechim Petrochemicals vor opera impreuna la capacitate maxima incepand din luna februarie 2011. Potrivit reprezentantilor companiei, "Arpechim nu a mai functionat de la achizitia sa de catre Oltchim in decembrie 2009.

Mai mult decat atat, OMV planuieste sa inchida definitiv rafinaria Arpechim, care potrivit planului managementului Oltchim, ar urma sa furnizeze nafta (esenta nerafinata, petrol brut) pentru procesul de cracare cu aburi de la Arpechim".

Astfel, PCC SE crede ca managementul Oltchim ar trebui sa pregateasca bugetul pentru 2011 in doua scenarii: in cazul functionarii integrate cu divizia de petrochimice a Arpechim si in cazul functionarii fara divizia de petrochimice a Arpechim, abordare care ar permite "evitarea functionarii Oltchim fara un buget realist pentru un an intreg, asa cum s-a intamplat in 2010".

Propunerea PCC SE de a se pregati doua scenarii de buget pentru 2011 a fost respinsa in cadrul intalnirii actionarilor.

De asemenea, PCC SE sustine ca Oltchim are nevoie de o evaluare corecta si de implementarea unei restructurari reale si a unui plan de redresare. Propunerea PCC SE de a pregati un astfel de plan de restructurare a fost respinsa in cadrul AGA din 29 decembrie, mai spun reprezentantii companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #oltchim, #combinat , #stiri Oltchim