Piperea: Oltchim va fi gata de preluare intr-o luna, daca vrea SOCAR

Joi, 27 Iunie 2013, ora 14:56
1527 citiri
Piperea: Oltchim va fi gata de preluare intr-o luna, daca vrea SOCAR

Pregatirile pentru preluarea Oltchim de catre compania petroliera Socar vor fi gata in maxim o luna, daca societatea din Azerbaijan este interesata, a declarat joi avocatul Gheorghe Piperea, partener coordonator la Rominsolv, administratorul judiciar al companiei Oltchim.

"Daca SOCAR chiar este interesat avem lucrurile pregatite pentru ca preluarea sa se faca in maxim o luna si nu abia in octombrie cand se va confirma planul de reorganizare", a spus avocatul Gheorghe Piperea. El a precizat ca administratorul judiciar va fi gata pana la sfarsitul lunii iulie sa pre-vanda Oltchim catre SOCAR.

Piperea a mai spus ca aceasta companie din Azeibaijan este un jucator important, cu resursele necesare si credibil.

"In ultima perioada suntem asaltati de ofertele unor 'ciudati' si ne-am saturat de aceste oferte asa ca vom inchide procedura de preselectie", a mai spus administratorul judiciar de la Oltchim.

El a mai mentionat ca a fost pusa la punct o procedura de pregatire a Oltchim in vederea vanzarii, care are o componenta financiara si una de managment.

Compania petroliera Socar ia in calcul posibilitatea de a investi in Oltchim, dar are nevoie de mai multe informatii despre starea combinatului, a declarat joi vicepresedintele Socar, Elshad Nassirov, exprimand totodata interesul pentru realizarea unei interconexiuni de gaze intre Romania si Bulgaria.

"Luam in calcul aceste proiecte de investitii - Oltchim, Arpechim - dar avem nevoie de mai multe informatii", a afirmat Elshad Nassirov intr-o declaratie pentru presa romana.

El a facut parte din delegatia azera la intalnirea premierului Ponta cu prim-vicepremierul de la Baku, Yagub Eyyubov.

Nassirov a mai spus ca Socar a fost interesat de Oltchim si cu cativa ani in urma, dar ca "sprijinul deplin al Romaniei a venit putin cam tarziu", cand compania azera cumparase deja o rafinarie in Turcia.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#preluare Oltchim SOCAR, #Piperea preluare Oltchim, #investitori Oltchim Piperea, #privatizare Oltchim SOCAR , #stiri Oltchim