Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protest al salariatilor de la Arpechim Pitesti

Protest al salariatilor de la Arpechim Pitesti
Cateva sute de salariati ai societatii Arpechim din Pitesti au declansat, luni dimineata, un protest spontan. O parte din muncitorii care au iesit din schimbul al treilea, precum si unii dintre cei care urmau sa intre in primul schimb s-au strans in fata Pavilionului central si au cerut sa discute cu conducerea societatii. Oamenii se declara nemultumiti fata de intentia conducerii Arpechim de a externaliza Sectia Petrochimie prin infiintarea unei noi societati. Cei care urmeaza sa fie transferati la noua societate Petrochemicals Arges SRL solicita acordarea de salarii compensatorii si negocierea unui contract colectiv de munca.
Reprezentantii protestatarilor au luat legatura cu conducerea Arpechim, care a anuntat ca asteapta aprobarea din partea conduceii Petrom pentru a intra la negocieri.Rafinaria Arpechim a intrerupt, pe 13 noiembrie, productia la sectia de piroliza, ca urmare a deciziei principalului beneficiar, societatea Oltchim Ramnicu-Valcea, de a reduce activitatea cu 40 la suta.

Oltchim a anuntat ca a decis sa reduca temporar cantitatea de etilena si propilena cu care se aprovizioneaza de la rafinaria Arpechim, care face parte din Divizia de Rafinare a Petrom S.A., avand in vedere evolutia pietelor si a mediului de afaceri pe fondul crizei financiare internationale, cu efecte asupra scaderii la mai mult de jumatate a cererii de produse petrochimice, atat pe piata interna, cat si pe piata externa.

Compania Petrom a anuntat ulterior, intr-un comunicat, ca a fost de acord cu decizia Oltchim si nu va aplica niciun fel de penalitati acestei companii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1139 ori