Rafinaria pitesteana Arpechim ar putea fi preluata de Guvern in luna martie

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 16:45
1276 citiri
Rafinaria pitesteana Arpechim ar putea fi preluata de Guvern in luna martie

Liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat vineri dupa o intalnire cu ministrul interimar de la Economie, Constantin Nita, ca Guvernul intentioneaza preluarea, printr-un act normativ in luna martie, a rafinariei Arpechim din Pitesti.

"Chiar azi am avut o discutie pe tema Oltchim cu noul ministru al Economiei, domnul Nita. Ce pot sa spun este ca actualul ministru este bine intentionat si domnul Ponta i-a cerut cu prioritate rezolvarea problemei Oltchim. In acest sens, Guvernul intentioneaza ca prin act normativ sa preia rafinaria pitesteana Arpechim de la OMV. Totul pentru a aborda privatizarea combinatului Oltchim in regim integrat cu rafinaria de la Pitesti. Totodata, s-a discutat cu domnul ministru si organigrama actuala a combinatului, una destul de stufoasa, fiind nu mai putin de 21 de directori. In luna aprilie, aceasta organigrama va fi mult mai aerisita, se vor comasa departamente, birouri etc", a precizat Cernev.

Liderul de sindicat a mentionat si o idee sugerata de ministrul Economiei, privind crearea unui complex Oltchim-CET Govora.

"Vorbind despre pretul destul de mare al energiei electrice, pret care se regaseste in produsele finite ale combinatului, domnul Nita a avansat urmatoare ipoteza, prin care Oltchim si CET Govora (producator de energie electrica) ar fiunctiona intr-un complex, ca o singura societate, urmand astfel ca pretul la energia electrica sa se reduca simtitor. O ipoteza de lucru care ar merita analizata pe viitor, mai ales ca la Valcea se discuta oricum de infiintarea unui complex energetic", a mai spus Cernev.

Combinatul chimic Oltchim se afla in insolventa si urmeaza ca pana la sfarsitul lunii martie sa fie depuse ofertele de preluare a acestuia.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#rafinaria Arpechim Pitesti, #combinat chimic Oltchim, #rafinaria arpechim , #stiri Oltchim