Rusii de la Oil Gas Trade se pregatesc sa cumpere Oltchim

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 08:58
1860 citiri
Rusii de la Oil Gas Trade se pregatesc sa cumpere Oltchim

Florin Rozescu, reprezentantul companiei rusesti Oil Gas Trade, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca societatea pe care o reprezinta este gata sa preia combinatul valcean in momentul in care va fi scos la privatizare Oltchim II.

"Asteptam crearea acestui Oltchim II, suntem in bune relatii cu administratorii judiciari si suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie detinuta de doua persoane fizice. Nu este nicio companie mare in spatele acestei companii cum s-a vehiculat in presa ca ar fi Gazprom. OGT incepand din 2002 a fost un trader pentru titei. A cumparat doua rafinarii care rafineaza titei. Pe langa aceste rafinarii OGT-ul mai detine si fabrici de medicamente. OGT mai are si uleiuri si este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia.

Unul dintre partenerii nostri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat si scrisorile din partea bancilor, ni s-au cerut doua, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrala a Rusiei. Iar ca sa primesti o scrisoare de recomandare de la Banca Centrala a Rusiei trebuie sa existi pe piata altfel nu primesti asa ceva", a spus reprezentantul pentru Romania al celor de la OGT.

Compania a inaintat o scrisoare au vizitat Oltchim in august

Acesta a adaugat ca interesul pentru combinatul valcean a aparut in luna iunie cand reprezentantii societatii au inaintat o scrisoare catre fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, dupa care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim impreuna cu unul dintre proprietari.

"Am vizitat atunci si platforma Bradu si in cele opt ore am luat la mana instalatie cu instalatie. Dupa aceasta vizita am trimis aici specialisti in petrochimie (..) si au verificat si discutat toate problemele Oltchimului. Am fost in contact direct cu tot ce inseamna partea economica a combinatului si de atunci cunoastem in detaliu tot ce inseamna Oltchim", a spus Rozescu.

El a mentionat si episodul imprumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea romana.

"La sfarsitul lui august ni s-a solicitat de catre administratorii judiciari, daca suntem interesati de Oltchim sa finantam pentru nevoile combinatului, cu o anumita suma de bani. In 12 septembrie am oferit o suma de 50 de milioane de euro necesari capitalizarii, materiei prime si sa mearga inainte pentru a avea cresteri de productie. Din pacate aici trebuie sa rectificam o informatie. Ni s-a spus ca am fi cerut suma de 200% dobanda pentru acesti bani.

Nu am cerut asa ceva, dobanda era zero, singura conditie, erau parti din acest Oltchim II, in cuantumul sumei pe care noi o ofeream si sa preluam o parte din management pentru a fi siguri ca acesti bani se vor duce spre destinatia ceruta. O alta conditie era ca in cazul in care Oltchimul se va vinde catre un alt investitor, noi sa avem primul drept ca acesti bani sa ni-i recuperam. Am inteles ca nu era un cadru legal pentru acest imprumut", a precizat Rozescu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#privatizare oltchim, #oil gas oltchim , #stiri Oltchim