SCR ii da replica lui Victor Ponta, in privatizarea Oltchim: Grupul are sustinere financiara

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 16:25
1677 citiri
SCR ii da replica lui Victor Ponta, in privatizarea Oltchim: Grupul are sustinere financiara

Grupul SCR, care a depus o oferta in cadrul procesului de privatizare a combinatului Oltchim, a reactionat la declaratiile premierului Victor Ponta, care a spus ca trebuie verificat potentialul financiar al companiei.

"In cadrul proiectului Oltchim, pe langa experienta si managementul afacerilor cu produse chimice in Europa de Est ale CHIMCOMPLEX SA (n.r. care face parte din grupul SCR), resursele financiare si capacitatile industriale ale Grupului SCR, sunt implicate si alte grupuri industriale din Romania. Acestea vor fi angrenate in proiectul Oltchim, inclusiv pana la nivelul productiei de etilena, cum este cazul grupului Interagro", au declarat marti reprezentantii grupului.

Grupul Interagro, mentionat de oficialii SCR, este detinut de catre omul de afaceri Ioan Niculae, care este si patronul clubului de fotbal Astra Ploiesti. Grupul este alcatuit din firme care activeaza in agricultura, turism, energie, dar si industria chimica.

Grupul Interagro a inregistrat anul trecut venituri in crestere cu 60% fata de anul precedent, pana la 647,2 milioane de euro.

Interagro a intrat anul trecut pentru prima oara in topul celor mai mari 500 de jucatori regionali intocmit de firma de consultanta Deloitte.

Ponta, despre Oltchim: Daca ofertele sunt nesatisfacatoare, instituim administratie speciala

"Din motive de strategie, informatiile despre consortiul firmelor din industria romana care sustin proiectul Oltchim al Grupului SCR ce vizeaza functionarea acestuia in parametri optimi (prin crearea de locuri de munca si prin asigurarea unui echilibru economic necesar industriei chimice), au fost confidentiale, insa astazi putem face publice o parte din acestea".

Declaratiile au fost formulate in contextul in care Victor Ponta a apreciat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cadrul procesului de privatizare pentru Oltchim au fost depuse o "oferta exotica" (n.r. cea inaintata de Dan Diaconescu) si una care "trebuie verificata din punct de vedere al potentialului financiar".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#privatizare Oltchim grupul SCR, #privatizare Oltchim Victor Ponta, #privatizare Oltchim declaratii Guvern , #stiri Oltchim