Sindicalistii Oltchim cer o comisie de analiza la nivelul combinatului

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 14:59
1342 citiri
Sindicalistii Oltchim cer o comisie de analiza la nivelul combinatului

Sindicalistii de la Oltchim cer premierului Victor Ponta sa desemneze o comisie de analiza si decizie la nivelul combinatului, sustinand ca administratorii judiciari "au deosebita placere sa duca Oltchim la faliment prin concedieri colective, somaj tehnic si nefunctionarea instalatiilor".

Potrivit liderului Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, salariatii si membrii de sindicat cer autoritatilor locale din judetele Valcea si Arges sa se implice pentru a se evita falimentarea combinatului si solicita intocmirea de urgenta a planului de reorganizare pentru relansarea societatii, transmite corespondentul Mediafax.

"Cerem o decizie politica pentru stabilirea strategiei de functionare si privatizare a Oltchim si capitalizarea lui prin conversia creantelor in actiuni. (...) Dezaprobam masurile unilaterale ale administratorilor judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan de a trimite in somaj tehnic 600 de salariati in perioada 29 iulie - 8 septembrie, dupa ce in 25 mai au fost dati afara 969 de angajati si nu au venit nici pana acum cu un plan de redresare.

Si cerem din nou inlocuirea acestora, deoarece din 31 ianuarie ei au dovedit ca nu au solutii de redresare a Oltchim, dar au deosebita placere sa duca Oltchim la faliment prin concedieri colective, somaj tehnic si nefunctionarea instalatiilor. Cerem premierului Victor Ponta sa desemneze o comisie de analiza si decizie la nivelul combinatului", a declarat Mihai Diculoiu.

El a mai spus ca angajatii vor ca pana in 31 iulie sa se acorde toate drepturile salariale, respectiv retributii si tichete de masa restante, iar pana in 31 august sa se puna in functiune toate capacitatile de productie, inclusiv petrochmia pitesteana si sectiile PVC si Monomer de la Valcea, din cadrul Oltchim.

"Cerem, de asemenea, un program de masuri de austeritate pentru reducerea costurilor, care sa cuprinda alte masuri decat cele din plan social, dar si desemnarea unui director general si a unei echipe manageriale capabila si competenta pentru a salva combinatul", a mai afirmat Diculoiu.

Un numar de 715 salariati ai Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) vor intra in somaj tehnic in perioada 29 iulie - 8 septembrie, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru si functionarii la capacitate redusa a instalatiilor, a anuntat vineri compania.

Salariatii vor beneficia de o indemnizatie de 80% din salariul de baza.

Totodata, combinatul urmeaza sa-si reduca programul de lucru de la 5 zile la 4 zile, in perioada 29 iulie - 8 septembrie, pentru angajatii apartinand Directiei Petrochimice.

Liderul sindical al Oltchim Ramnicu Valcea, Mihai Diculoiu, a declarat, joi, ca 271 de angajati de la Oltchim Ramnicu Valcea au primit deja deciziile de intrare in somaj tehnic incepand cu 29 iulie.

"Aceasta serie de salariati care pleaca in somaj tehnic vine dupa ce, in urma cu doua luni, 909 angajati au fost disponibilizati si speram ca este printre ultimele masuri de trimitere in somaj tehnic si ca la finalul lunii septembrie Oltchim va fi privatizat intr-o formula de succes care sa includa si rafinaria de la Pitesti, cea de la Arpechim", a declarat Diculoiu.

De asemenea, sindicalistii si angajatii cereau schimbarea administratorilor judiciari Piperea si Balan.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#analiza activitate Oltchim, #proteste sindicate Oltchim, #insolventa Oltchim , #stiri Oltchim