SRI a raportat Guvernului situatia de la Oltchim timp de mai multi ani

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 12:39
949 citiri
SRI a raportat Guvernului situatia de la Oltchim timp de mai multi ani

SRI a transmis Guvernului aproximativ 190 de rapoarte pe tema Oltchim, in decursul mai multor ani, iar toate guvernele au cunoscut foarte bine situatia combinatului, a declarat, vineri, directorul SRI, George Maior.

"S-au transmis rapoarte in privinta Oltchim de foarte multa vreme de catre SRI, aproximativ 190 de rapoarte in decursul anilor si situatia de acolo a fost foarte bine cunoscuta de toate guvernele", a declarat Maior.

Seful SRI a fost intrebat ce informatii se gaseau in rapoartele SRI privind situatia Oltchim:

"Sunt rapoarte secrete si bineinteles ca nu am sa discut acest lucru, dar situatia referitoare la Oltchim a fost dintotdeauna cunoscuta", a replicat Maior.

Intrebat cum vede intentia premierului Victor Ponta de a face publice o serie de rapoarte ale SRI privind Oltchim, George Maior a raspuns:

"Este dificil sa faci public un raport fara sa-l desecretizezi, lucru care se desfasoara in anumite conditii, si nu cred ca e cazul de acest lucru, astfel incat misiunea unui serviciu secret este de a transmite informatii secrete, nu de a transmite informatii publice".

Seful Seful SIE, Theodor Melescanu a declarat ca, la cerere, se poate verifica bonitatea firmelor care se inscriu la licitatii.

"Privatizarea unei societati este o tema care poate afecta securitatea nationala si este normal ca decidentii politici sa poata cere informatii. Noi nu ne ocupam de privatizari. SIE este un serviciu de spionaj, de informatii. Daca se cere sa verificam bonitatea firmelor, o facem, bineinteles, dar nu este tema noastra de baza", a spus Melescanu.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Maior rapoarte Oltchim, #declaratii Maior Oltchim, #Maior rapoarte Guvern , #stiri Oltchim