Stanescu (UNPIR): Singura solutie pentru Oltchim este insolventa

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 13:10
1246 citiri
Stanescu (UNPIR): Singura solutie pentru Oltchim este insolventa

Singura solutie in cazul Oltchim o reprezinta declansarea procedurii de insolventa, pentru ca "numai un plan de reorganizare bine gandit poate salva combinatul", a declarat joi presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), Arin Stanescu.

"De ce spun ca insolventa este singura solutie? Pentru ca numai un plan de reorganizare bine gandit poate salva Oltchimul. Acesta presupune sa evaluezi exact care este valoarea activelor societatii respective", a mentionat presedintele UNPIR, Arin Stanescu, citat de Newsin.

Potrivit acestuia, in momentul in care va exista un tabel definitiv al creantelor, orice investitor serios va sti cu exactitate care sunt datoriile, valoarea combinatului, care este necesarul de capital de lucru.

Presedintele UNPIR a subliniat ca bancile au in prezent "o atitudine foarte atenta" fata de Oltchim.

"Conturile au fost deja blocate pentru ca, banii din conturile respective sunt garantiile bancilor si reprezinta o atitudine corecta. Furnizorii sunt foarte greu de convins, chiar si in procedura insolventei, ca sa furnizeze materie prima cu credit comercial . De obicei, e ca la institutiile respectabile, cu banii inainte", a mai spus Stanescu.

Privatizarea Oltchim, departe de a fi rezolvata

Realizatorul TV Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei. Statul detine 54,8% din actiunile Oltchim.

Dan Diaconescu: Toata planeta este interesata sa cumpere Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca, in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni.

Acesta a adaugat ca asteapta data de 1 octombrie pentru a sti daca ministerul va ramane proprietar al Oltchim "In acest moment, daca pe 1 octombrie nu intra banii, avem procedura administrarii speciale".

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Arin Stanescu privatizare Oltchim, #Stanescu insolventa Oltchim, #insolventa Oltchim actionar , #stiri Oltchim