Victor Ponta anunta concedieri la Oltchim si la CFR Marfa

Marti, 19 Februarie 2013, ora 08:36
1878 citiri
Victor Ponta anunta concedieri la Oltchim si la CFR Marfa
Sursa foto: Evenimentul Zilei

Compania Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) nu va putea fi revitalizata astfel incat sa poata fi pastrati toti actualii angajati, iar reduceri de personal vor fi efectuate si la CFR Marfa, potrivit premierului Victor Ponta.

La Oltchim lucreaza in prezent 3.353 salariati.

"Nu cred ca cineva va revitaliza Oltchim la dimensiunea de trei mii si ceva de angajati, insa o parte importanta din Oltchim poate fi revitalizata printr-o investitie privata", a spus Ponta la Realitatea TV.

El a precizat ca nici la CFR Marfa, care urmeaza sa fie privatizata, nu vor ramane toti angajatii, de circa 11.000 salariati.

Saptamana trecuta, prefectul judetului Valcea, Mircea Nadolu, a declarat ca a vorbit cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care i-a spus ca in urmatoarele 45 de zile nu se vor face disponibilizari la Oltchim, iar dupa data respectiva daca vor fi angajati disponibilizati, acestia vor primi salarii compensatorii.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni ca nu poate salva singur Oltchim si ca are nevoie de un acord de vointa politica al PSD si PNL, de sustinerea sindicatelor si de pace sociala.

Compania Oltchim a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie dupa ce o incercare de privatizare a esuat anul trecut pentru ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de actiuni detinut de stat.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#concedieri angajati Oltchim, #disponibilizari Oltchim, #concedieri angajati CFR Marfa, #disponibilizari CFR Marfa , #stiri Oltchim